Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Γρηγορόπουλος: Όλες οι πορείες – Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν

Γρηγορόπουλος: Όλες οι πορείες – Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν

Οκτώ χρόνια από την δολοφονία του 15χρονου τότε Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απο τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια και σε όλη τη χώρα θα γίνουν πορείες και συγκεντρώσεις στην μνήμη του άτυχου μαθητή. Μάλιστα, υπό τον φόβο επεισοδίων, περίπου 3.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους της Αθήνας ενώ μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ. θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό “Σύνταγμα” και “Πανεπιστήμιο”.

Mαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια από όπου θα ξεκινήσουν την πορεία τους. Επίσης, αντιεξουσιαστές και οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια. Για αυτό το λόγο, οι Αρχές έδωσαν εντολή να κλείσει ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο” στις 3 το μεσημέρι και στις 4.30 το απόγευμα ο σταθμός “Σύνταγμα”. Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, εκδηλώσεις μνήμης και πορείες έχουν προγραμματιστεί από μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε