Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

ΓΣΕΕ: Συνέδριο στις 25 Φεβρουαρίου

ΓΣΕΕ: Συνέδριο στις 25 Φεβρουαρίου
Στις 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο είχε διαλυθεί δύο φορές λόγω βίαιων επεισοδίων σε Καλαμάτα και Ρόδο, με αποτέλεσμα σήμερα η ΓΣΕΕ να έχει προσωρινή διοίκηση που έχει οριστεί από αρμόδιο δικαστήριο και έχει προθεσμία έως τις 15 Απριλίου – αλλά και μοναδική αποστολή – τη διεξαγωγή του συνεδρίου για την εκλογή νέας διοίκησης.
 
Αυτό αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει δώσει διά του αρμοδίου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη διαβεβαιώσεις στη διοίκηση της ΓΣΕΕ για την ασφάλεια του συνεδρίου. Μάλιστα, παρών στο συνέδριο θα είναι – εκτός απροόπτου – και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει διαμηνύσει πως επιθυμεί ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους να διέπεται από κανονικότητα κι όχι από αποκλεισμούς, όπως είχε συμβεί τα τελευταία χρόνια. Παρούσα στο συνέδριο θα είναι, επίσης, η Φώφη Γεννηματά.
 
Σημειώνεται ότι η διοίκηση – και η πλειοψηφία – βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με το ΠΑΜΕ, στο οποίο χρεώνει τα επεισόδια σε Καλαμάτα και Ρόδο και τη δις βίαιη διακοπή των εργασιών του συνεδρίου. Τα διαδικαστικά του συνεδρίου θα αποφασιστούν σε νεότερη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ την ηγεσία προτίθεται να διεκδικήσει εκ νέου ο Γιάννης Παναγόπουλος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις