Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: «Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, αλλά μύρισα το μπαρούτι και ανακατεύτηκα» λέει ο δράστης – Όλες οι καταθέσεις

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: «Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, αλλά μύρισα το μπαρούτι και ανακατεύτηκα» λέει ο δράστης – Όλες οι καταθέσεις

Η μαρτυρική ζωή της 43χρονης Γεωργίας από τη Σαλαμίνα συγκλονίζει. Ο δράστης έδερνε το παιδί της από 10 ετών και αποκάλυψε πως έκανε πρόβες – θανάτου σε βουνό. Ο Γολγοθάς που ανέβαινε η άτυχη γυναίκα που κατάληξε στην άγρια δολοφονία της, ξεδιπλώνεται μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το newsit.gr. 

Η κυνική ομολογία του 71χρονου σοκάρει. Ο πιστολέρο της Σαλαμίνας, όπως φαίνεται στη δικογραφία, είχε προσχεδιάσει τη φυσική εξόντωση της συντρόφου του γιατί τη ζήλευε. «Την έπιασα να κάνει σεξ στον καναπέ. Χτύπησα τον άνδρα και έφυγε με ένα μηχανάκι» είπε και παραδέχθηκε ότι προμηθεύτηκε στη «μαύρη» αγορά την καραμπίνα, που ανήκει σε έναν νεκρό Πειραιώτη από το 2013, από έναν τσιγγάνο για 500ευρώ, γιατί ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει.

Μάλιστα, ομολόγησε ότι πρόβαρε τη σκηνή της δολοφονίας σε ερημικά σημεία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έκανα σκοποβολή στο βουνό». Είπε ότι τη μέρα που αποφάσισε να τη σκοτώσει, έβαλε κουκούλα και μπούκαρε μέσα, έριξε τη Γεωργία ανάσκελα και την πυροβόλησε και μάλιστα ενώ είχε φύγει επέστρεψε για να δει αν ήταν ζωντανή. Έπειτα, πήγε και ήπιε σοκολάτα διαβάζοντας τα μηνύματα από το κινητό της με τον άλλο άνδρα.

Σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να προκαλέσει συγκίνηση κατά την απολογία του είπε ότι: «Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω αλλά μόλις έβαλα το όπλο στο στόμα και μύρισα το μπαρούτι ανακατεύτηκα…», ενώ επιχείρησε να αποδώσει ευθύνες στη δύστυχη σύντροφο του παρουσιάζοντας την ως άτομο που δεν είχε τον έλεγχο του εαυτού της και τον απειλούσε λέγοντας πως «Έπινε κρασί κάθε βράδυ και απειλούσε να με σκοτώσει».

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που το κατηγορητήριο και οι μαρτυρικές καταθέσεις αποκαλύπτουν τη φρίκη που ζούσε η γυναίκα και ο 15χρονος γιος της στα χέρια του κτηνώδους γηραιού κακοποιητή στο ισόγειο διαμέρισμα της Σαλαμίνας.

Πάνω στον άγριο ξυλοδαρμό της δυστυχούς γυναίκας ο δράστης είχε τέτοια μανία όπου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, από το ξύλο «της βγήκε το νύχι από το δείκτη του δεξιού χεριού!». Αποκαλύπτεται, δε, ότι το 15χρονο σήμερα αγοράκι, έτρωγε ξύλο από το σύντροφό της μητέρας του από τα 10 του χρόνια…

Τραγική ειρωνεία; Αυτήκοοι μάρτυρες του άγριου σκηνικού, ένας οδηγός ταξί ο οποίος δευτερόλεπτα πριν τη δολοφονία είχε παραλάβει τον γιο του θύματος να τον οδηγήσει στο ειδικό σχολείο στον Πειραιά και ένας γείτονας που κοιμόταν και ξύπνησε από τις φωνές και τους πυροβολισμούς. Όμως, κανένας τους δεν αντέδρασε. Ο μεν πρώτος έφυγε γιατί φοβήθηκε για τον ανήλικο επιβάτη, ο δεύτερος γιατί νόμιζε ότι ήταν κυνηγοί και έτσι επέστρεψε στο κρεβάτι και ξανακοιμήθηκε…

Της βγήκε το νύχι από το άγριο ξύλο!

Το κατηγορητήριο ιδιαίτερα βαρύ. Σε μια από τις σελίδες όπου αναφέρεται λεπτομερώς το ιστορικό, στην κατηγορία της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης οι λεπτομέρειες προκαλούν ανατριχίλα. Πάνω στον άγριο ξυλοδαρμό της δυστυχούς γυναίκας ο δράστης είχε τέτοια μανία, όπου όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από το ξύλο «της βγήκε το νύχι από το δείκτη του δεξιού χεριού!».

«Πραγμάτωσες με πρόθεση την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβη, ενώπιον ανήλικου, ήτοι προκάλεσες σε βάρος της συντρόφου σου κατά τη διάρκεια της μεταξύ σας συμβίωσης και ενώπιον ανήλικου σωματικές κακώσεις και βλάβη της υγείας της που είχαν ως επακόλουθο την βαριά σωματική της πάθηση και κίνδυνο για τη ζωή της.

Επιδίωκες δε, να προξενήσεις στην παθούσα το αποτέλεσμα αυτό. Συγκεκριμένα, στην Σαλαμίνα την 1η Δεκεμβρίου 2023 και περί ώρα 22:00, ενώ βρισκόσουν μετά της θανούσας συντρόφου σου και ενώπιον του ανήλικου τέκνου της ηλικίας 15 ετών, την άρπαξες από το λαιμό, ενώ καθόταν στον καναπέ και στη συνέχεια την έπληξες με κλωτσιές και γροθιές σε όλο της το σώμα και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της βγει το νύχι από τον δείκτη του δεξιού χεριού, να της προξενήσεις μώλωπες στα δύο γόνατα της και σπάσιμο στο αριστερό άκρο του ποδιού της, ακολούθως δε την άρπαξες και πάλι από τον λαιμό πιέζοντας το κινητό στο λαιμό της ήτοι, σωματικές κακώσεις, οι οποίες προξένησαν στην παθούσα κίνδυνο ζωής και οι οποίες είχαν ως επακόλουθο την βαριά σωματική βλάβη, Εσύ, δε, επιδιώκες το αποτέλεσμα που προξένησες».

Έδερνε το παιδί από τα 10 του χρόνια

Εκτός από τη σύντροφό του θύτη, η κακοποιητική συμπεριφορά, άγγιζε και των 15 ετών σήμερα, αγοράκι της γυναίκας το οποίο είναι στο φάσμα του αυτισμού. Μάλιστα, όπως προκύπτει το παιδάκι το ξυλοκοπούσε από 10 ετών.

«Με περισσότερες από μία πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, διέπραξες το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανήλικου, τετελεσμένης και σε απόπειρα, καθόσον αποπειράθηκες να προξενήσεις αλλά και προξένησες σε άλλον όποιος είναι ανήλικος και όποιος συνοικεί μαζί σου, σωματικές κακώσεις, οι οποίες τελέστηκαν με τρόπο που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στον παθόντα βαριά σωματική βλάβη.

Στη Σαλαμίνα, σε αδιευκρίνιστο κατά την μέχρι τώρα ανάκριση χρόνο, πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από το Δεκέμβριο του έτους 2018 έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, χτύπησες κατ’ επανάληψη το ανήλικο τέκνο της συντρόφου σου, από τον πρώτο της γάμο με τα χέρια σου, ενώ επιπλέον επιχείρησες να το χτυπήσεις στο κεφάλι και στο σώμα, πετώντας του αντικείμενα.

Δεν ολοκλήρωσες όμως στην πράξη σου όχι από δική σου θέληση αλλά λόγω της επέμβασης της συντρόφου σου και μητέρας του ανήλικου, η οποία μπήκε στη μέση για τον προστατεύσει, οπότε τα αντικείμενα που εκσφενδόνισες χτύπησαν την ίδια στην πλάτη της. Από τον τρόπο που τελέστηκαν οι ανωτέρω πράξεις σου με σφοδρότητα και σε ευπαθή σημεία του σώματος όπως το κεφάλι και το πρόσωπο θα μπορούσαν να προκαλέσουν την βαριά σωματική βλάβη του ανήλικου».

Έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου της μητέρας της συντρόφου του!

Ο 71χρονος, κατηγορείται μεταξύ άλλων και για το αδίκημα της: Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», γιατί όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, μία ημέρα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της Γεωργίας Π., δηλαδή στις 2 Δεκεμβρίου 2023: «Με πρόθεση κατέστρεψες ξένο ολικά κινητό πράγμα και συγκεκριμένα έσκισες το λάστιχο του αυτοκινήτου της μητέρας του θύματος».

«Την έπιασα να κάνει σεξ στον καναπέ. Χτύπησα τον άνδρα και έφυγε με ένα μηχανάκι»

Στην απολογία του ο δολοφόνος τα είπε όλα. Αρχικά ρωτήθηκε αν είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν και για ποια αιτία για να απαντήσει καταφατικά: «Ναι, για τροχονομικές παραβάσεις» και να περάσει στις επόμενες γραμμές στην κυνική του ομολογία ξεδιπλώνοντας λεπτό προς λεπτό το χρονικό της φρίκης:

«Με τη Γεωργία είχα σχέση τα τελευταία οκτώ χρόνια. Έμενα με εκείνη και το παιδί της το οποίο είναι άτομο με ειδικές ανάγκες σε ισόγειο διαμέρισμα στην λεωφόρο Κακή Βίγλα στην Σαλαμίνα. Εδώ και δύο μήνες η σχέση μας δεν πήγαινε καλά. Συνεχώς μαλώναμε. Πριν ενάμιση μήνα και ενώ γύριζα στο σπίτι, είδα από το παράθυρο τη Γεωργία με έναν άγνωστο άντρα να φιλιέται. Εκείνη δικαιολογήθηκε ότι είναι γνωστός της.

Στις 22:30 ώρα της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου 2023 και πάλι ενώ γύρισα στο σπίτι νωρίτερα, καθώς έλειπα για δουλειά τέσσερις μέρες στην επαρχία, είδα πάλι την Γεωργία με τον ίδιο άντρα να κάνουν σεξ στον καναπέ του σπιτιού μας. Τότε θόλωσε το μυαλό μου, μπήκα στο σπίτι και άρχισα να χτυπάω τον άγνωστο αυτό άνδρα. Εκείνος κατάφερε και βγήκε από το σπίτι και έφυγε με ένα μηχανάκι. Εκεί χτύπησα και την Γεωργία και την έβγαλα έξω από το σπίτι.

Το παιδί την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά ήταν στο δωμάτιο του και έπαιζε στο internet. Μετά τον καβγά μας, εγώ πήρα το αυτοκίνητο και έφυγα. Η Γεωργία με ακολούθησε και πιάστηκε από το παράθυρο του συνοδηγού με αποτέλεσμα να συρθεί για μερικά μέτρα».

«Πήρα την καραμπίνα από έναν τσιγγάνο για 500 ευρώ. Ήμουν αποφασισμένος να τη σκοτώσω. Έκανα σκοποβολή στο βουνό»

«Από την Παρασκευή το βράδυ κοιμόμουν στο αυτοκίνητο σε διάφορα χωράφια στην Σαλαμίνα. Το Σάββατο πήγα σε μια λαϊκή αγορά που βρίσκεται κοντά στο σπίτι που μέναμε στην κακή Βίγλα, περίπου 2 χιλιόμετρα απόσταση και γνώρισα έναν Τσιγγάνο στον οποίο είπα ότι ήθελα να αγοράσω μια καραμπίνα.

Την επόμενη μέρα συναντήθηκα με αυτόν τον άνδρα, κάπου στο κέντρο της Σαλαμίνας, ο οποίος μου έφερε μια καραμπίνα και εγώ του έδωσα 500 ευρώ. Ο άνδρας αυτός είπε και σε ποιο μαγαζί να πάω για να αγοράσω φυσίγγια. Πήγα σε αυτό το μαγαζί που μου είπε, το οποίο είναι κάπου κοντά στα Ψαράδικα, στο κέντρο της Σαλαμίνας και αγόρασα ένα κουτί φυσίγγια. Όλες αυτές τις ημέρες ήμουν αποφασισμένος να την σκοτώσω και γι’ αυτό πήγαινα στο βουνό και έκανα σκοποβολή».

Η καραμπίνα από το «μαύρη αγορά» ανήκει σε νεκρό Πειραιώτη από το 2013!

Αξίζει να τονιστεί ότι όπως προκύπτει από τη δικογραφία η καραμπίνα την οποία αναζήτησε στη «μαύρη αγορά» ο δράστης και του την προμήθευσε ο τσιγγάνος, ανήκει σε έναν άνδρα ο οποίος έχει πεθάνει από το 2013: «Όπως προκύπτει από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, για το υπ’ αριθμόν D87640 Luigi Franchi, Πυροβόλο πυροβόλο όπλο, τύπου καραμπίνα, είχε εκδοθεί άδεια σε άτομο υπό στοιχεία – αναφέρεται το όνομα του κατόχου – γεννηθέντος το 1950 στον Πειραιά ο οποίος απεβίωσε το 2013».

Έβαλε κουκούλα και μπούκαρε μέσα, την έριξε ανάσκελα και την πυροβόλησε

«Την Τρίτη στις 5 Δεκεμβρίου γύρω στις 06:30 το πρωί, πήγα στο πατρικό της σπίτι στα Αμπελάκια όπου έμενε η Γεωργία με το παιδί από την Παρασκευή που μαλώσαμε με σκοπό να την σκοτώσω. Περίμενα λίγο μέχρι να φύγει ο γιος της με ταξί για το σχολείο. Ο Μανώλης λόγω του προβλήματος που έχει πηγαίνει σε ειδικό σχολείο στα Καμίνια καθημερινά με ταξί που το πληρώνει η νομαρχία.

Όταν μπήκε το παιδί στο ταξί και αφού απομακρύνθηκε γύρω στα 20 μέτρα περίπου, εκμεταλλεύτηκα το γεγονός ότι η Γεωργία δεν είχε κλείσει την πόρτα και μπήκα γρήγορα στο σπίτι. Επειδή φορούσα μάσκα στο πρόσωπο δεν με γνώρισε και με ρώτησε ποιος είμαι. Εγώ τότε κατέβασε τη μάσκα και εκείνη με έσπρωξε και μου ζήτησε να φύγω. Τότε την έσπρωξε και εγώ με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα ανάσκελα. Πήγα από πάνω της και σε κοντινή απόσταση την πυροβόλησα. Δεν θυμάμαι πόσες φορές την πυροβόλησα. Στη συνέχεια βγήκα απ’ το σπίτι και πήγα προς το αυτοκίνητο για να φύγω».

«Έφυγα και επέστρεψα για να δω αν ήταν ζωντανή. Πήγα για καφέ και διάβαζα τα μηνύματα της με τον άλλο άνδρα»

«Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα μήπως είναι ζωντανή και γι’αυτό γύρισα στο σπίτι. Επειδή φεύγοντας είχα κλείσει την πόρτα για να μπορέσω να ξαναμπώ, έσπασα ένα από τα τζάμια της πόρτας και άνοιξα καθώς τα κλειδιά η Γεωργία τα είχε πάνω στην κλειδαριά. Όταν κατάλαβα ότι δεν είναι ζωντανή την σκέπασα με ένα χάλι, το οποίο ήταν εκεί κοντά, πήρα το κινητό της τηλέφωνο και το πορτοφόλι της κι έφυγα από το σπίτι.

Μπήκα στο αυτοκίνητο το οποίο είχα αγοράσει εγώ στο όνομα της Γεωργίας αλλά το οδηγούσα, καθώς εκείνη δεν ήξερε να οδηγεί ούτε έχει και δίπλωμα και έφυγα. Ήρθα κατευθείαν σε ένα μαγαζί το οποίο βρίσκεται στην λεωφόρο Σαλαμίνος στο Κερατσίνι για να πιώ καφέ. Εκεί άφησα το κινητό της Γεωργίας, αφού πρώτα διάβασα όλα τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον άντρα που με απατούσε. Στο αυτοκίνητο που με βρήκαν οι αστυνομικοί, είχα βάλει και την καραμπίνα με την οποία σκότωσα τη Γεωργία και την οποία βρήκανε οι αστυνομικοί με τα φυσίγγια που είχαν περισσέψει».

«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω αλλά μόλις έβαλα το όπλο στο στόμα και μύρισα το μπαρούτι ανακατεύτηκα… Έπινε κρασί κάθε βράδυ και απειλούσε να με σκοτώσει»

Ενώπιον της ανακρίτριας ο 71χρόνος επιχείρησε να κάνει το άσπρο μαύρο και να ρίξει το φταίξιμο στο θύμα του, λέγοντας ότι έπινε κρασί κάθε βράδυ και τον απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει: «Αποδέχομαι τις πράξεις που αποδίδονται εκτός από την υπεξαίρεση του αμαξιού. Εγώ το ‘χα αγοράσει στο όνομα της θανούσας και την έμαθα να οδηγεί στα χωράφια. Δεν είχαμε προβλήματα με την κυρία για οκτώ χρόνια. Τα είχε όλα δεν της έλειπε τίποτα. Πηγαίναμε εκδρομές γιατί εγώ λόγω του επαγγέλματος μου, έλειπα όλη μέρα. Ένα μήνα πριν το συμβάν δεν την έβλεπα καλά και μου είπε ένας γνωστός οδηγός και αυτός: “Ρε συ, να προσέχεις το βράδυ που κοιμάσαι γιατί αυτή είναι τρελή. Θα σε βρουν θαμμένο και εννοούσε ότι θα με σκοτώσει”. Έπινε κρασί κάθε βράδυ και μετά ερχόταν και μου έλεγε: “θα σε σκοτώσω”. Απελπίστηκα και θόλωσα γι’ αυτό έκανα ό,τι έκανα. Λίγο πριν με πιάσουν ήμουν έτοιμος να αυτοκτονήσω με το όπλο αλλά μύρισα το μπαρούτι μόλις το έβαλα στο στόμα μου και ανακατεύτηκα και εκείνη την ώρα με έπιασαν».
Τι είπε ο γείτονας: «Άκουσα γυναικείες φωνές και πυροβολισμούς. Νόμιζα ότι ήταν κυνηγοί. Συνέχισα τον ύπνο μου…»

Στις 06:30, το ξημέρωμα της 5ης Δεκεμβρίου, ένας γείτονας υπήρξε αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυρας του άγριου σκηνικού.
Όπως κατάθεσε, ενώ κοιμόταν άκουσε γυναίκες φωνές και πυροβολισμούς όμως όπως είπε: «Δεν έδωσα και πολύ σημασία διότι η Σαλαμίνα έχει κυνηγούς. Σηκώθηκα και βγήκα στο μπαλκόνι και είδα μια ανδρική φιγούρα με σκουρόχρωμα ρούχα να στρίβει στο τέλος του στενού και να χάνεται στο σκοτάδι.

Επίσης αυτό που είδα ήταν ότι κρατούσε καραμπίνα και συγκεκριμένα εξείχε η κάνη από τον ώμο. Συνέχισα τον ύπνο μου και αφού ξύπνησα μετά από καμιά ώρα βγήκα να πάω στο φαρμακείο. Βγαίνοντας είδα έναν κάλυκα στο δρόμο και ένα από τα τζαμάκια της πόρτας της οικίας της οδού Αίαντός σπασμένο, ενώ η ίδια η πόρτα ήταν κλειστή. Στο γυρισμό από το φαρμακείο άκουσα τη μητέρα της Γεωργίας να φωνάζει και την πλησίασα. Είχε ανοίξει την εξώπορτα και είδα την σορό της κόρης της στο εσωτερικό. Στη συνέχεια κάλεσα την Άμεση Δράση και ήρθαν αστυνομικοί».

Η δραματική κατάθεση της Γεωργίας στην αστυνομία. «Με χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές. Μου βγήκε το νύχι του αριστερού δείκτη από τα χτυπήματα. Χτυπούσε το παιδί μου»

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας Δεκεμβρίου, η Γεωργία Π., περνάει το κατώφλι του Τμήματος Ασφαλείας Σαλαμίνας και ξεδιπλώνει την φρίκη που ζούσε στο πλευρό του κακόποιητή συντρόφου της: «Είμαι σε σχέση επί επτά έτη με τον Χρήστο Πατακό και διαμένουμε μαζί με τον ανήλικο γιο μου, όποιος έχει διαγνωστεί με διαδοχικές διαταραχές αυτισμού. Πάντα είχε επιθετική συμπεριφορά προς εμένα και προς το παιδί μου με φωνές και κυρίως χτυπούσε το παιδί μου με τα χέρια του. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να προσπαθεί να χτυπήσει το παιδί μου πετώντας αντικείμενα και μπήκα στη μέση για το προστατέψω και χτύπησαν εμένα στην πλάτη μου τα αντικείμενα που εκσφενδόνισέ.

Δεν τον είχα καταγγείλει για την φοβόμουν για τη ζωή μου και κυρίως του παιδιού μου. Χθες το βράδυ 1/12/2023, Κατά κατά τις 22:40, ενώ βρισκόμουν στο σπίτι μαζί με το παιδί μου εκείνος ήρθε με έντονο ύφος και έτοιμος για καυγά. Με άρπαξε από το λαιμό ενώ καθόμουν στον καναπέ και άρχισε να με βρίζει λέγοντας με “καρ@@@, π@@@@ έχεις γκόμενο και γ@@@@.” Μετά μου άρπαξε το τηλέφωνο. Παρόν στο σκηνικό αυτό ήταν και το παιδί μου και του φώναζε: “Χρήστο σταμάτα σε παρακαλώ” και έκλαιγε.

Αυτός τότε βγήκε έξω από το σπίτι κρατώντας το κινητό μου και τρέχοντας από πίσω του να τον προλάβω, με έριξε έξω στον κήπο, με χτυπούσε με κλωτσιές και γροθιές σε όλο μου το σώμα και το πρόσωπο με αποτέλεσμα να μου βγει το νύχι από το δείκτη του δεξιού χεριού, να μου προξενήσει μώλωπες στα δύο γόνατα μου και σπάσιμο στο αριστερό άκρο του ποδιού, όπως μου ανέφερε ο γιατρός του κέντρου υγείας Σαλαμίνας όπου εξετάστηκα.

Σχετική ιατρική γνωμάτευση θα σας προσκομίσω μόλις μου χορηγηθεί. Μετά ξέφυγα από τα χέρια του και έτρεξα με πόνους μέσα στο σπίτι κάλεσα την μητέρα μου για να έρθει να με βοηθήσει και εκείνος με ξανάπιασε απ’ το λαιμό και μου πήρε πάλι το κινητό, δεν μπορούσε να το ανοίξει γιατί έχω κωδικό ασφαλείας και μου το επέστρεψε πιέζοντας το κινητό στο λαιμό μου. Τότε αυτός πήρε το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου χωρίς τη θέλησή μου και έφυγε από το σπίτι. Στη συνέχεια ήρθε η μητέρα μου και μετέφερε μένα και το παιδί μου στην οικία της στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Από τη στιγμή του συμβάντος μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει μαζί του και φοβάμαι για τη ζωή μου και του παιδιού μου.

Ερώτηση: Επιθυμείς να εξεταστείς από ιατροδικαστή για τα χτυπήματα σου;

Απάντηση: Ναι επιθυμώ.

Ερώτηση: Επιθυμείτε ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού;

Απάντηση: Ναι επιθυμώ.

Ερώτηση: Θέλετε να μας πείτε κάτι άλλο; Απάντηση: Επιθυμώ την ποινική του δίωξη».

«Μανούλα βοήθεια, με σκοτώνει…»

Την ημέρα που μετέβη στο τμήμα η άτυχη Γεωργία για να καταγγείλει το βασανιστή της, οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση και από τη μητέρα της η οποία είπε τα εξής: «Η κόρη μου εδώ και επτά χρόνια διατηρεί σχέση με το Χρήστο Πατακό. Πρώτη φορά πριν από περίπου έναν χρόνο είδα την κόρη μου να έρχεται μέσα στο σπίτι αιμόφυρτη και όταν την ρώτησα τι έγινε, ο Παττακός μου είπε ότι πήγε να του πάρει τα κλειδιά του αυτοκινήτου για να μην φύγει, πράγμα που μου το είχε επιβεβαιώσει και η κόρη μου.

Σε εκείνο το περιστατικό προσπάθησα να τους συμφιλιώσω γιατί και πότε στο παρελθόν δε μου είχε παραπονεθεί η κόρη μου για κάτι. Εχθές στις 23:00 χτύπησε το τηλέφωνο μου και είδα ότι με πήρε ο εγγονός μου. Μόλις το σήκωσα άκουσα την κόρη μου να φωνάζει: «μανούλα μου βοήθεια με σκοτώνει».

Αμέσως πήγα και την είδα σε πολύ κακή κατάσταση με τα γόνατα της γεμάτα με αίμα, τα νύχια της σπασμένα και τον εγγόνο μου να κλαίει. Ο σύντροφός της κόρης μου είχε ήδη αποχωρήσει από το σπίτι. Αμέσως πήρα την κόρη μου και πήγαμε στο κέντρο υγείας Σαλαμίνας. Εκεί μας έδωσαν παραπεμπτικό για ακτινογραφία και σύμφωνα με την ακτινογραφία μας είπαν ότι έχει ραγίσει το αριστερό άκρο του ποδιού και μας είπαν να επισκεφτούμε κάποιον ορθοπεδικό. Θέλω να προσθέσω τέλος ότι ο Παττακός γύρω στις 03:00 σήμερα τα ξημερώματα μου έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου μου χωρίς να τον έχω πειράξει ποτέ».

«Δεν δούλευαν. Τον συντηρούσε από το επίδομα του αυτιστικού παιδιού. Τη χτύπησε γιατί του έκανε παρατήρηση να μην μιλάει άσχημα στο παιδί της. Περπατούσε με “πι”».

Στην συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η μητέρα της Γεωργίας ανέφερε τα εξής: «Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Πατακός και η κόρη μου δεν εργάζονταν, αλλά συντηρούνταν με τα χρήματα που έπαιρνε κόρη μου από το επίδομα του παιδιού, το ταμείο πρόνοιας και τη διατροφή του παιδιού. Ποτέ δεν την είχα ακούσει να παραπονιέται για τη συμπεριφορά του συντρόφου της απέναντι της, παρά μόνο τον τελευταίο καιρό μου είπε ότι δεν φέρεται και πολύ καλά στο παιδί της. Συγκεκριμένα του μιλούσα απότομα και κάποιες φορές χρησιμοποιούσε χυδαίες εκφράσεις απέναντι του. Την Παρασκευή το βράδυ στις 1/12/2023, Ναι, ναι πήρε τηλέφωνο η κόρη μου γύρω στις 11 παρά και μου είπε: μαμά βοήθεια με σκοτώνει!

Εγώ τα βράδια δε βρίσκομαι στο σπίτι μου αλλά προσέχω μια ηλικιωμένη γυναίκα από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 08:30 το πρωί. Όταν άκουσα την κόρη μου στο τηλέφωνο να μου ζητάει βοήθεια, αμέσως πήρα το αυτοκίνητο μου και πήγα στο σπίτι της για να δω τι συμβαίνει. Στο σπίτι όταν έφτασα βρισκόταν η κόρη μου μαζί με το παιδί της. Ο Πατακός δεν βρισκόταν εκεί.

Η κόρη μου μου είπε ότι ο σύντροφός της την είχε χτυπήσει καθώς του είχε κάνει παρατήρηση γιατί είχε μιλήσει άσχημα στο Γιώτης. Κατευθείαν πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα για να του κάνει μήνυση. Λόγω του ότι η κόρη μου ήταν αρκετά χτυπημένη, τελικά δεν υπέβαλε μήνυση και φύγαμε για το κέντρο υγείας Σαλαμίνας. Εκεί της παρείχαν τις πόρτες βοήθειες. Από όσο θυμάμαι, στο αριστερό πόδι, οι γιατροί της είπαν ότι ήταν ραγισμένο και της το έδωσαν επίδεσμο.

Στη συνέχεια πήγαμε στο σπίτι μου στα Αμπελάκια. Την επόμενη το πρωί στις 2 Δεκεμβρίου ξανά πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα της Σαλαμίνας όπου η κόρη μου έκανε μήνυση στο Χρήστο Πατακό για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και υπεξαίρεση του αυτοκινήτου της. Χθες στις 4 Δεκεμβρίου το βράδυ και πριν φύγω για να πάω στην ηλικιωμένη γυναίκα που προσέχω, τακτοποίησα τα ρούχα του εγγονού μου και το φαγητό του καθώς η κόρη μου δεν μπορούσε να μετακινηθεί εύκολα.

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή κόρη μου περπατούσε με τη βοήθεια “πι”, λόγω των χτυπημάτων που είχε δεχθεί. Σήμερα στις 5 Δεκεμβρίου και γύρω στις 08:30 και λίγο πριν επιστρέψω στο σπίτι, την πήρα τηλέφωνο για να της πω να ετοιμαστεί, προκειμένου να πάμε στο κέντρο υγείας Σαλαμίνας για να πάρουμε τις γνωματεύσεις των γιατρών. Το κινητό της τηλέφωνο ήταν διαρκώς κλειστό. Αμέσως ανησύχησα και πήγα από το σπίτι. Μόλις έφτασα είδα τα τζάμια της αλουμινένιας κεντρικής πόρτας εισόδου σπασμένα.

Ξεκλείδωσα την κεντρική πόρτα που ήταν κλειδωμένη και όταν μπήκα να βρίσκεται σε απόσταση ενός μέτρου περίπου ένα σώμα σκεπασμένο με χαλί. Όταν έβγαλα το χάλι είδα ότι ήταν η κόρη μου και κατάλαβα ότι ήταν νεκρή. Άρχισα να ψάχνω όλα τα δωμάτια για να δω αν στο σπίτι βρισκόταν ο εγγονός μου. Αφού είδα ότι έλειπε πήρα κατευθείαν τηλέφωνο τον πατέρα του και του ζήτησα να μιλήσει το σχολείο του παιδιού για να δει αν το παιδί βρισκόταν εκεί. Έπειτα από λίγο με πήρε πίσω και μου είπε το παιδί ήταν καλά και βρισκόταν στο σχολείο. Εγώ του ζήτησα να μην το γυρίσει στο σπίτι και να το πάρει ο ίδιος καθώς τον εμπιστεύομαι πολύ».

Ο γείτονας την άκουσε να φωνάζει: «Σε παρακαλώ μη με πειράξεις» και μετά πυροβολισμούς

Συνεχίζοντας την κατάθεση της η μητέρα, αναφέρει κάτι συγκλονιστικό. «Μόλις βγήκα στο δρόμο φωνάζοντας βοήθεια, κατέβηκε ένας γείτονας ο οποίος μένει δίπλα μας σε δώμα στον οποίο είπα τι είχε συμβεί και αμέσως κάλεσα την αστυνομία. Όπως με ενημέρωσε ο γείτονας γύρω στις επτά παρά και ενώ είχε φύγει το παιδί άκουσε μια γυναικεία φωνή να λέει: “Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ μη με πειράξεις” και μετά απ’ αυτό άκουσε πυροβολισμούς. Βγαίνοντας στην ταράτσα είδε μια ανδρική φιγούρα με μαύρα ρούχα, η οποία κρατούσε ένα όπλο, το οποίο κρεμόταν στον ώμο του, να κατεβαίνει την οδό Αίαντός. Αργότερα έψαξα όλους τους χώρους του σπιτιού και διαπίστωσα ότι έλειπαν το πορτοφόλι της κόρης μου με την ταυτότητα της και τις κάρτες των τραπεζών το κινητό της τηλέφωνο καθώς και τα κλειδιά του σπιτιού».

Και ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον 15χρονο στο σχολείο άκουσε φωνές και πυροβολισμούς. Κάλεσε στο κινητό της νεκρής και απάντησε ο δολοφόνος!

Σοκ προκαλεί και η κατάθεση του οδηγού ταξί οποίος στις 6:55 της 5 Δεκεμβρίου, στάθμευσέ το ταξί στη συμβολή των οδών Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Πέτρου καθώς είχε συνεννοηθεί με τη μητέρα του δεκαπεντάχρονου να παραλάβει το παιδί για να το πάει στο σχολείο.

«Από τον Οκτώβριο του 2023, μέσω κρατικής σύμβασης, ανέλαβα την μεταφορά και την επιστροφή του ανήλικου από το σπίτι του στο ειδικό σχολείο που πηγαίνει στον Πειραιά. Συνήθως το παιδί ήταν μαζί με τη μητέρα του όταν το παραλάμβανα αλλά σήμερα το πρωί τον είδα μόνο του. Όταν βγήκα και του φώναξα προκειμένου να έρθει να μπει στο αυτοκίνητο, άκουσα δυνατές φωνασκίες σαν καυγάς προερχόμενες από την οδό Αίαντός, χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς από που, τις οποίες ακολούθησαν δύο δυνατοί κρότοι.

Η σύζυγος που ήταν μαζί μου, με παρότρυνε να πάω να δω τι ακριβώς συνέβαινε αλλά εγώ εφόσον το παιδί είχε επιβιβαστεί στο ταξί δεν το έκανα αφού με ένοιαζε η ασφάλεια του. Καθώς έφευγα και συγκεκριμένα στις 06:55, πήρα το τηλέφωνο της Γεωργίας Π., αλλά μου απάντησε μια αντρική φωνή την οποία δε γνώριζα. Εγώ ζήτησα την κυρία Π. αλλά αυτός μου απάντησε: “Τι την θέλεις;”. Εγώ του είπα ότι πήρα το παιδί και φεύγω και αυτός μου αποκρίθηκε: “Ευχαριστούμε πολύ κύριε Τάσο”, πάντα σε ήρεμο τόνο με καθαρά ελληνικά και εκεί τελείωσε η συνομιλία μας».

Ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου: «Μου είπε ότι βρήκε τη γυναίκα του με έναν άνδρα. Πήγε να τον ακολουθήσει αλλά εκείνος έφυγε από το παράθυρο. Τσακώθηκαν, την έσπρωξε και εκείνη τον δάγκωσε».

Ο δράστης λίγες ώρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της Γεωργίας, πραγματοποίησε ένα δρομολόγιο για λογαριασμό ενός τουριστικού γραφείου από τη Σαλαμίνα προς το αεροδρόμιο. Η κατάθεση του ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου είναι αποκαλυπτική. «Την άνοιξη του έτους 2023 είχαν επικοινωνήσει μαζί μου συγγενικά πρόσωπα της Γεωργίας με τα οποία είχα μια γνωριμία και είχαν ζήτησαν αν θα μπορούσα να δώσω κάποιο μεροκάματο στο σύντροφό της Χρήστο Πατακό. Το Σάββατο στις 2 Δεκεμβρίου τον χρειάστηκα για να κάνει τα δρομολόγια από Σαλαμίνα προς αεροδρόμιο. Το βανάκι με το οποίο θα έκανε την μεταφορά θα το παρελάμβανα από την οικία μου που βρίσκεται στα Αμπελάκια Σαλαμίνας.

Κανονικά ήταν να πάρει το όχημα στις 16:30. Στις 13:45 με κάλεσε στο κινητό μου και μου ανέφερε αν θα μπορούσε να περάσει εκείνη την ώρα για να πάρει το αμάξι. Εγώ του είπα ότι θα είμαι σπίτι σε λίγο. Γύρισα ήταν απέξω και με περίμενε. Αφού μιλήσαμε, μου ανέφερε ένα συμβάν που είχε γίνει την προηγούμενη μέρα. Συγκεκριμένα είπε ότι το βράδυ της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου, που επέστρεφε στο σπίτι τους στην Κακή Βίγλα Σαλαμίνας, βρήκε την σύντροφό του με έναν άνδρα, τον οποίο προσπάθησε να ακολουθήσει αλλά εκείνος έφυγε από το παράθυρο.

Στη συνέχεια μου είπε ότι τσακώθηκε με τη γυναίκα του, εκείνος την έσπρωξε και εκείνη τον δάγκωσε στο αριστερό χέρι, ενώ σήκωσε την μπλούζα και μου έδειξε ένα σημάδι που έμοιαζε με δαγκωματιά. Εκείνος μετά έφυγε από το σπίτι. Μου είπε επίσης ότι κάποια στιγμή τον κάλεσε η σύντροφος του και του είπε ότι θα του έκανε μήνυση ενώ δεν είπε κάτι παραπάνω για το περιστατικό αυτό.

Ο Χρήστος Πατακός αφού πήρε το βανάκι της επιχείρησης, έκανε κανονικά το δρομολόγιο και επέστρεψε με το φεριμπότ των 20:00 από τη Νέα Πέραμο προς Σαλαμίνα. Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι άργησε να επιστρέψει το όχημα στην κατοικία μου.

Συγκεκριμένα μέχρι την 21:25 της 2ας Δεκεμβρίου που τον κάλεσα για να τον ρωτήσω γιατί έχει αργήσει κι αν έχει γίνει κάποιο τροχαίο να καλέσω την αστυνομία. Εκείνος μου είπε ότι είχε βρει κάτι γνωστούς και μιλούσε. Λίγα λεπτά μετά ήρθε στο σπίτι όπου έδωσε σύζυγό μου τα κλειδιά του οχήματος, διότι εγώ έλειπα και στη συνέχεια έφυγε βιαστικά όπως μου είπε με τα πόδια. Τελευταία επικοινωνία ήτανε στις 13:30 ώρα της 4ης Δεκεμβρίου που με κάλεσε στο κινητό μου για να μου πει ότι δεν ήταν ωραίο αυτό που είπα για την αστυνομία. Εγώ του ανέφερα ότι δεν μπορούσα να μιλήσω εκείνη στιγμή και έτσι κλείσαμε το τηλέφωνο και δεν ξαναμιλήσαμε».

Μετά τη δολοφονία, ήπιε σοκολάτα και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη της καφετέριας να κάνει ανάληψη με τις κλεμμένες κάρτες της νεκρής με λάθος pin. Άφησε το κινητό τηλέφωνο της νεκρής Γεωργίας και χτυπούσε.

Ήταν τόσο αδιανόητο το θράσος του δολοφόνου της Γεωργίας όπου μετά το έγκλημα πήγε σε μια καφετέρια επί της λεωφόρου Σαλαμίνος στο Κερατσίνι που αποτελούσε στέκι του και παρήγγειλε σοκολάτα. Μάλιστα ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να κάνει ανάληψη από τις δύο κάρτες που είχε κλέψει από το θύμα του, όμως δεν τα κατάφερε γιατί το pin ήταν λανθασμένο.

«Όταν μπήκε στο μαγαζί μου ήρθε και έκατσε στο τραπέζι που βρισκόμουν και παρήγγειλε να πιούμε σοκολάτα όπως συνήθως. Επειδή εκείνος δεν γνωρίζει πώς να βγάλει χρήματα όπως μου είχε πει, μου έδωσε δύο κάρτες ανάληψης χρημάτων καθώς και έναν κωδικό. Εγώ πήγα με το μηχανάκι μου στην τράπεζα που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιόμετρα από το μαγαζί μου ώστε να του κάνω ανάληψη όπως έχω κάνει πολλές φορές το παρελθόν για λογαριασμό του. Ο κωδικός προφανώς δεν ήταν σωστός και γι’ αυτό το μηχάνημα μου κράτησε τη μία κάρτα.

Επέστρεψα στο μαγαζί όπου τον ενημέρωσα και τότε ο Πατακός μου ζήτησε να του δανείσω 50 ευρώ για να πληρώσει όπως μου είπε την ασφάλεια του αυτοκινήτου του. Του είπα πως δεν είχα χρήματα εκείνη τη στιγμή και όπως θα έχω αργότερα κατά τις 12 που που θα πούλαγα το μηχανάκι μου. Τότε ο Χρήστος έβαλε να φορτίσει δύο κινητά τηλέφωνα.

Γύρω στις 11:00 περίπου βρισκόμουν στο εσωτερικό του καταστήματος εκείνος έφυγε χωρίς να το αντιληφθώ. Βγαίνοντας είδα ότι είχε ξεχάσει το ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε βάλει να φορτίσει. Βγάζοντας το κινητό από το φορτιστή για να το φυλάξω και να του δώσω όταν θα πήγαινα Σαλαμίνα, άναψε η οθόνη και αμέσως κατάλαβα όταν το τηλέφωνο της συντρόφου του της Γεωργίας. Γύρω στις 13:00 ώρα της 5ης Δεκεμβρίου, πήγα στο σπίτι που έμενε με τη Γεωργία στην Κακή Βίγλα για να τους δώσω το κινητό τηλέφωνο της Γεωργίας αλλά δε βρήκα κανέναν τους.

Επιστρέφοντας στο σπίτι η γυναίκα μου, μου είπε πως άκουσε από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι είχε γίνει μια δολοφονία γυναίκας στη Σαλαμίνα και πως ήταν η Γεωργία. Αμέσως πήρα τηλέφωνο στο 100 και τους είπα όσα περιέγραψα παραπάνω σχετικά με το Χρήστο Πατακό και πως είχα το κινητό τηλέφωνο της Γεωργίας, το οποίο το παρέδωσα».

Η νομική άποψη

Η οικογένεια της άτυχης Γεωργίας ζητά δικαίωση και την σκληρή τιμωρία του δράστη, όπως αναφέρει με δηλώσεις του στο newsit.gr ο δικηγόρος των συγγενών κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις