Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Στην ανακρίτρια ο 55χρονος συζυγοκτόνος

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Στην ανακρίτρια ο 55χρονος συζυγοκτόνος

Τετ-α-τετ με την 19η τακτική ανακρίτρια Αθηνών θα βρεθεί σήμερα (29.06.2022) ο 55χρονος, δράστης μιας ακόμη γυναικοκτονίας. Ο κατηγορούμενος μαχαίρωσε και σκότωσε την 46χρονη εν διαστάσει σύζυγό του στο Κουκάκι, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Ο δράστης της γυναικοκτονίας στο Κουκάκι κατηγορείται για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και της απειλής εις βάρος της συζύγου του καθώς σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις που εμπεριέχονται στη δικογραφία είχε απειλήσει τη γυναίκα του και στο παρελθόν.

«Είχα παθολογική ζήλια για εκείνη. Πίστευα ότι με απατούσε. Είχα φύγει από το σπίτι και επέστρεψα πριν από ένα μήνα. Γύρισα από τη δουλειά στις 23:30. Είδα ότι είχε ετοιμάσει βαλίτσες να φύγει ταξίδι. Τη ρώτησα “που πας;” και δεν μου απαντούσε. Εκνευρίστηκα και την χτύπησα. Με χτύπησε και εκείνη. Άρπαξα το μαχαίρι από το τραπέζι και την χτύπησα. Πήρα το γιο μας τηλέφωνο και έφυγα από το σπίτι» φέρεται να υποστήριξε ο άνδρας ενώπιον των αστυνομικών. 

Ο άνδρας στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητό του και αφού περιπλανιόταν επί ώρες φέρεται να επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο συζυγοκτόνος συνελήφθη τελικά στην Παλαιά Φώκαια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς έφερε ελαφρά τραύματα από αυτοτραυματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 καταγράφηκαν 17 γυναικοκτονίες και 5 τους πρώτους έξι μήνες του 2022, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί κατά 48% ενώ σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, 6 στις 10 γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, δεν απευθύνονται ποτέ στις αρχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις