Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Αθήνα διαδηλώνει για την κλιματική αλλαγή – Η φωτογραφία της Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Αθήνα διαδηλώνει για την κλιματική αλλαγή – Η φωτογραφία της Γκρέτα Τούνμπεργκ

Σε όλο τον κόσμο γίνονται διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή… Η 16χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ που έχει γίνει σύμβολο του αγώνα έδωσε τον παλμό από τις σημερινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα με ανάρτησή της στο instagram.

Πλημμύρισε από κόσμο το κέντρο της Αθήνας για την κλιματική αλλαγή με την Γκρέτα Τούνμπεργκ να ποστάρει φωτογραφία με τον κόσμο.

«Δεν υπάρχουν φωτογραφίες που να μην αδικούν αυτό που έγινε σήμερα. Οι πρώτες αναφορές λένε για 400.000 άτομα στην Αυστραλία. 100.000 στο Βερολίνο. 100.000 στο Λονδίνο, 50.000 στο Αμβούργο. Και τα αρχικά νούμερα από όλη τη Γερμανία μιλούν για 1,4 εκατ. ανθρώπους. Αλλά είναι κάτι παραπάνω από τεράστιο παντού. Σε κάθε πόλη, σε κάθε κωμόπολη. Αυτή η εικόνα είναι από την Αθήνα, στην Ελλάδα. Μαζί αλλάζουμε τον κόσμο», γράφει χαρακτηριστικά.

«Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα»

Με κεντρικά συνθήματα «αλλάξτε το σύστημα όχι το κλίμα» και «σκοτώνοντας τη γη, σκοτώνεις τη ζωή», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «παίρνουμε μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για να σταματήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις για τη σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Είμαστε αλληλέγγυοι με τα εκατομμύρια πολιτών, και πρώτα απ’ όλα των νέων και των μαθητών και μαθητριών, που θα διαδηλώνουν και θα απεργούν την ίδια μέρα σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το διεθνές κίνημα συντονίζεται και κλιμακώνει τις δράσεις του, εν όψει και της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23/9, και δηλώνει αποφασιστικά: «αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα».

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις