Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Αθήνα γίνεται Νέα Υόρκη και έχει μαγαζί με ειδικό μενού για τους σκύλους σας – Τέρμα οι κλεμμένες λιχουδιές

Η Αθήνα γίνεται Νέα Υόρκη και έχει μαγαζί με ειδικό μενού για τους σκύλους σας – Τέρμα οι κλεμμένες λιχουδιές

Όσοι έχουν ζήσει με έναν σκύλο, σίγουρα μπορούν να καταλάβουν ότι, εκτός από «υποχρέωση», πολλές φορές είναι και ανάγκη του ίδιου του κηδεμόνα να μοιράζεται κάποιες στιγμές της μέρας του με τον τριχωτό, τετράποδο φίλο του. Και αυτό πλέον φαίνεται ότι το αντιλαμβάνονται και κάποια μαγαζιά της εστίασης στις ΗΠΑ, αλλά και… στην Ελλάδα. 

Οι σκύλοι σε πολλές περιπτώσεις – και έτσι πρέπει – αποτελούν τα τετράποδα μέλη μιας οικογένειας και πλέον πολλά μαγαζιά όχι μόνο τα δέχονται, αλλά σιγά-σιγά προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και… ως πελάτες. Ρεπορτάζ των New York Times αναφέρεται εκτενώς στην αύξηση των εστιατορίων στις ΗΠΑ που προσφέρουν ξεχωριστά μενού για σκύλους. Και αντίστοιχο μαγαζί έχουμε και εδώ στην Ελλάδα, στο οποίο οι τριχωτοί, τετράποδοι φίλοι μας μπορούν «να παραγγείλουν» λιχουδιές αποκλειστικά φτιαγμένες για αυτούς. 

Στα ειδικά μενού που σερβίρουν εστιατόρια στις ΗΠΑ, κάποιος μπορεί να βρει από ειδική τούρτα για τα γενέθλια του σκύλου μέχρι γεύματα με κοτομπουκιές και εκλεκτά φιλέτα κρέατος, ή ακόμα και… σολομό με ρύζι στον ατμό. Και σε πολλά εστιατόρια – σε Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια, και όχι μόνο – δεν μένουν μόνο στα σωστά διατροφικά διαμορφωμένα και εκλεπτυσμένα γεύματα, που βάζουν τέλος και στο «κλέψιμο» από το πιάτο σας, σε πολλές περιπτώσεις σερβίρονται και ανάλογα ροφήματα. Σύμφωνα μάλιστα με τους NYT, αυτή η τάση στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να περνάει και στις καντίνες. 

Την τάση αυτή όμως φαίνεται ότι υιοθετούν σταδιακά και άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, με την Αθήνα να έχει ήδη το πρώτο εστιατόριο για τους αγαπημένους μας φίλους. Το εν λόγω μαγαζί βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας και παρέχει γλυκά χωρίς ζάχαρη και υγιεινά treats για σκύλους, ενώ φροντίζει να έχει κάτι και για εμάς. Μπορείτε να βρείτε energy balls, donuts και cupcakes κατάλληλα για σκύλους, ποπ κορν χωρίς βούτυρο και αλάτι, με γεύση κουρκουμά και παντζάρι, τούρτες γενεθλίων χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα, χειροποίητες υγιεινές λιχουδιές από αλεύρι ολικής άλεσης, χαρουπιού, χειροποίητο φιστικοβούτυρο, ηλιέλαιο και μέλι.

Και όπως λένε πολλοί κηδεμόνες κατοικίδιων που επισκέπτονται αυτά τα μέρη που παρέχουν υψηλή γαστρονομία για τους τετράποδους τους φίλους, δεν πρόκειται για ιδιοτροπία ή ένδειξη πλουτισμού. Είναι ένας τρόπος να εκφράσουν την αγάπη τους στα κατοικίδιά τους και να περάσουν και άλλο χρόνο μαζί τους. 

Με πληροφορίες και από New York Times

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις