Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Η διακριτική κυρία… Τσίπραινα – Γνωρίστε την! (ΦΩΤΟ)

Η διακριτική κυρία… Τσίπραινα – Γνωρίστε την! (ΦΩΤΟ)

Εδώ και μια εβδομάδα είναι η Μπέττυ Μπαζιάνα είναι πλέον η Πρώτη Κυρία, στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.

Εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, η ίδια όμως έχει επιλέξει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας λέγοντας ότι “ο λαός ψήφισε τον Τσίπρα για να κυβερνήσει, όχι για να φωτογραφίζεται με την οικογένειά του”, καθώς και ότι “η σύζυγος του πρωθυπουργού δεν είναι πελατειακός θεσμός”.

Οι συγχωριανοί του Αλέξη Τσίπρα από το Αθαμάνιο τής διεμήνυσαν ότι “Πρώτη Κυρία λέγεσαι στην Ουάσιγκτον. Εμείς θα σε λέμε Τσίπραινα”, όπως η ίδια παραδέχτηκε, ενώ η απόψή της είναι:  “Δεν νομίζω ότι ο κόσμος θέλει να υπάρχει “πρώτη κύρια” και να έχει κάποιο ρόλο. Τα προβλήματά του είναι άλλα – και είναι μεγάλα”.
ΦΩΤΟ: REAL NEWS
Όσο για το πώς έζησε η ίδια τις εκλογές και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ: “Το χάρηκα μαζί του. Ήταν μια μέρα χαράς.. Όσο κι αν η πολιτική για την Αριστερά είναι μια συλλογική έννοια, το βράδυ της Κυριακής, στον έβδομο – ανακαινισμένο- όροφο είχε έναν προσωπικό τόνο, ένα προσωπικό χρώμα.

Είναι μια ιστορική στιγμή. Αλλά πρέπει να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι είναι κάτι εφήμερο”.
Στην αυλή του Πολυκλαδικού Λυκείου Αμπελοκήπων, τον Νοέμβριο του 1990, στις εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς Συμβουλίου ΦΩΤΟ: REAL NEWS
Μία ημέρα μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το Σκοπευτήριο της Καισαριανής: “Θα ήθελα να είμαι μαζί του. Μέσα στο πλήθος. Απαρατήρητη, να μην προκαλέσω. Δεν το έκανα όμως μήπως και τα Μέσα στρέφονταν σε εμένα. Θα ήθελα όμως να είχα ζήσει αυτή τη στιγμή που η νέα κυβέρνηση αποτίει φόρο τιμής και παίρνει δύναμη από την ιστορία του λαού μας.

Αισθάνομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από πολύ μακριά. Συγκινείται “όταν σύντροφοι του πατέρα μου που έχουν κάνει εξορία σε ξερονήσια από τον εμφύλιο και μετά” της τηλεφωνούν και της δηλώνουν τη χαρά τους που επιτέλους η Αριστερά έγινε κυβέρνηση”.
ΦΩΤΟ: REAL NEWS
Για το έργο του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση, η Μπέττυ Μπαζιάνα εκφράζει την αισιοδοξία της, επισημαίνοντας: “Πιστεύω ότι θα το πάει μέχρι εκεί που μπορεί χωρίς να ρίξει νερό στο κρασί του. Με αξιοπρέπεια και καθαρό πρόσωπο”.
ΦΩΤΟ: REAL NEWS
Όσο για τα δημοσιεύματα που θέλουν το πρωθυπουργικό ζεύγος να μετακομίζει από την Κυψέλη σε μονοκατοικία στο Ψυχικό, η ίδια αποκαλύπτει ότι την είχε ρωτήσει μια γειτόνισσα αν ισχύουν, και εκείνη της απάντησε: “Αν ήταν να φύγουμε… φαντάζομαι θα το ήξερα”.

ΠΗΓΗ: REAL NEWS

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε