Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, μυστικά… και αλήθειες!» Επίσημη παρουσίαση του βιβλίου

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, μυστικά… και αλήθειες!» Επίσημη παρουσίαση του βιβλίου

Ένα βιβλίο που μας ταξιδεύει στον χρόνο, φωτίζει τους δεσμούς μας με την πατρίδα κι αναδεικνύει πολύτιμες πτυχές της ιστορίας, μέσα από το εθνικό μας σύμβολο, την Ελληνική Σημαία, μόλις κυκλοφόρησε.

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, μυστικά… και αλήθειες» του Μάνου Ελευθερίου έλαβε χώρα στο ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου (Christmas Theater), την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου.

Το βιβλίο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, μυστικά… και αλήθειες», ένα βιβλίο για όλους τους Έλληνες και Φιλέλληνες, αποτελεί ύμνο για τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας. Ο συγγραφέας μετά από ενδελεχή και πολυετή έρευνα και συστηματική μελέτη, συγκέντρωσε στοιχεία και γεγονότα, που δημοσιεύονται για πρώτη φορά και συνοδεύονται από πλούσιο εικαστικό, γραφιστικό και φωτογραφικό υλικό οκτώ καλλιτεχνών.

Μέσα από τις σελίδες του ξεδιπλώνονται στοιχεία της ελληνικής μυθολογίας, της ιστορίας και της γλώσσας και αποκαλύπτονται χαρακτηριστικά των σημαιών, με πρωταγωνίστρια την γαλανόλευκη, ένα σύμβολο με στιβαρή σημασία.

Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται ανάμεσα στα άλλα, τα ορόσημα για το εθνικό μας σύμβολο: Οι μοναδικές σημαίες των Αλεξανδρινών – Μακεδονικών χρόνων, το όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, η βυζαντινή ναυτική σημαία των ελλαδικών περιοχών και ο ιθύνων νους, του οποίου η υπογραφή βρίσκεται, άυλα, κάτω από τη γαλανόλευκη: Του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου!

Από το βιβλίο δεν θα μπορούσε να λείπει η αναλυτική παρουσίαση των χρωμάτων της κυανόλευκης – το θεϊκό λευκό και το προαιώνιο ελληνικό μπλε – αλλά και η υπόθεση για τις εννέα λωρίδες με τα κρυμμένα αρχικά (ΙΧ) του Ιησού Χριστού.

Στον εκθεσιακό χώρο του φουαγιέ του Christmas Theater, παρουσιάστηκαν έργα εννέα καλλιτεχνών, όσες δηλαδή είναι οι λωρίδες της Ελληνικής σημαίας, σε τέσσερις εκθέσεις:

• αγιογραφίας (Κυριακή Τασσοπούλου)

• γραφιστικής (Κωνσταντίνα Ιωάννου & Παναγιώτης Κόλλιας & Ματίνα Λιανή & Σπύρος Ρένεσης)

• ζωγραφικής (Φιλία Αποστολάκου & Χριστιάννα Ασπρούλη & Πέτρος Πολυκρέτης)

• φωτογραφίας (Μάνος Ελευθερίου), συνοδεία ζωντανών μουσικών από τον σαξοφωνίστα Γιώργο Μαραγκό.

Η εκδήλωση άρχισε με τον εγκαινιασμό των εκθέσεων από τον Δήμαρχο Γαλατσίου & Πρόεδρο της ΠΕΔΑ κ. Γιώργο Μαρκόπουλο.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι:

• Ηρώ Αργυράκη, αρχαιολόγος – ιστορικός

• Γιώργος Λεκάκης, συγγραφέας – ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

• Αντώνης Τζιώτης, φιλόλογος

Συντονίστρια ήταν η Μαρία Κορρέ, νηπιαγωγός.

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα:

Ο Μάνος Ελευθερίου είναι ερευνητής, συγγραφέας και εκπαιδευτικός Π.Ε. Γεννήθηκε το 1962 στην Απείρανθο της Νάξου. Μεγάλωσε στο Γαλάτσι, όπου τελείωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σπούδασε Παιδαγωγικά, Αισθητική, Φιλοσοφία της Τέχνης, Σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό, Γλώσσα & Λογοτεχνία και Licentiate in Education (Φινλανδία). Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής είναι «Αγωγή και Εκπολιτισμός διαμέσου της Τέχνης». Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας πολλών εντύπων, εκπαιδευτικών φακέλων, βιβλίων και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις