Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Εμινέ Ερντογάν «έστειλε» τη συνταγή του χαλβά στραγαλιού στον Άκη Πετρετζίκη

Η Εμινέ Ερντογάν «έστειλε» τη συνταγή του χαλβά στραγαλιού στον Άκη Πετρετζίκη

«Ο χαλβάς στραγαλιού έγινε σύμβολο». Με αυτό τον τίτλο η τουρκική Hurriyet αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στη χώρα μας για τον, σχετικά άγνωστο χαλβά στραγαλιού που απόλαυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με το πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο χαλβάς στραγαλιού έγινε θέμα συζήτησης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, με τον Άρη Πορτοσάλτε να καλεί τον γνωστό Έλληνα σεφ, Άκη Πετρετζίκη, να φτιάξει τον περίφημο χαλβά που απόλαυσαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Άκης Πετρετζίκης. Ο Άκης απάντησε κατά τη διάρκεια της εκπομπής στέλνοντας ένα sms στην παρουσιάστρια Μαρία Αναστασοπούλου, με τον Δημήτρη Οικονομόυ να λέει: «Πες στον Άκη να μας φτιάξει αυτόν τον χαλβά τον στραγαλάτο».

Ο Άκης Πετρετζίκης αποδέχθηκε την πρόκληση, ωστόσο αυτό που αποκάλυψε σήμερα ο Μανόλης Κωστίδης, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, ήταν μάλλον απροσδόκητο…

 

Η τουρκική προεδρία απέστειλε βίντεο με την Εμινέ Ερντογάν να φτιάχνει το συγκεκριμένο χαλβά, το οποίο εστάλη στην ομάδα του Άκη Πετρετζίκη, για να φτιάξει σωστά τη συνταγή!

Μάλιστα, το σημερινό δημοσίευμα της Hurriyet διακρίνονται η Εμινέ Ερντογάν, αλλά και ο Έλληνας Άκης Πετρετζίκης. 

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται αναφορά και στη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη στον ΣΚΑΙ, ότι όταν η Εμινέ Ερντογαν της έστειλε το βιβλίο μαγειρικής της, εκείνη αντίστοιχα της έστειλε το βιβλίο «Συνταγές με ιστορία» της μητέρας της, Μαρίκας Μητσοτάκη.

Τέλος, το πρωί της Τετάρτης ο Άκης Πετρετζίκης δημοσίευσε τη συνταγή με τον διάσημο, πλέον, χαλβά.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις