Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ενημέρωση για τους εμβολιασμούς τη Δευτέρα (06/09)

Κορονοϊός - Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο παιδίατρος θα μπορεί να εμβολιάζει ταυτόχρονα παιδιά και ενήλικες συνοδούς
Φωτογραφία αρχείου

Για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού μίλησαν στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου 2021, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για τη σωματική τους υγεία, αλλά και την ψυχική. Επίσης, πάρα πολύ σημαντική είναι η θωράκιση των παιδιών για την επιστροφή στα σχολεία και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Επίσης, σημαντικός λόγος είναι η μείωση της διασποράς. Τέλος, η πιθανότητα της μείωσης πιθανότητας να δημιουργηθούν νέες μεταλλάξεις, καθώς ο ιός δεν θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος», είπε αρχικά η κα Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στους λόγους που πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά. 

Στη συνέχεια τόνισε: «Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα υπαγορεύει τον εμβολιασμό των εγκύων. Από την αρχή της πανδημίας, 29 έγκυες έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 25 μέσα στο 2021. Δύο έχουν καταλήξει».

Για την τρίτη δόση: «Στόχος είναι να δοθεί σε άτομα, των οποίων τα επίπεδα αντισωμάτων έχουν μειωθεί και ενδεχομένως χρειάζονται μία βελτίωση». 

Από την πλευρά του, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 11.525.000. 8.424 πολίτες έχουν κάνει αίτηση για το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμών. Ανοσοκατεσταλμένοι, είναι η πρώτη κατηγορία που θα εμβολιαστεί με την τρίτη δόση και αφορά 285.000 πολίτες. Η πλατφόρμα για ραντεβού ανοίγει την επόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και στις 13 Σεπτεμβρίου θα λάβουν SMS στο κινητό τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις