Ελλάδα

Η Ένωση Εφοπλιστών ζητά παρέμβαση της κυβέρνησης για την αύξηση τελών στο Βόσπορο κατά 400%

Την παρέμβαση των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας, ζητεί με επιστολή της η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της οι τουρκικές αρχές προχωρούν σε αύξηση κατά 400% των τελών διέλευσης στο Βόσπορο από 07/10.

Η ΕΕΝΜΑ κάνει λόγο για μία “αιφνιδιαστική και πρωτόγνωρη κίνηση που πλήττει την εύρυθμη λειτουργία του εμπορίου και κατ’ επέκταση την ναυτιλία.”

Προσθέτει, επίσης, ότι η υπέρμετρη αύξηση που αγγίζει το 400% από τις 07.10.2022 στα τέλη διέλευσης πλοίων από τον Βόσπορο, αυτονόητα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα διαχείρισης στα ήδη ναυλωμένα και συμφωνημένα ναύλα αλλά και στα υπό ναύλωση πλοία και ειδικά στα πλοία της shortsea ναυτιλίας που πραγματοποιούν ιδιαίτερα συχνές διελεύσεις.

Η ΕΕΝΜΑ αναφέρει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους διεθνείς οργανισμούς, καθότι η αδικαιολόγητη απόφαση των Τουρκικών Αρχών, ουσιαστικά πλήττει την ελεύθερη διακίνηση αγαθών και αντίκειται στην λειτουργία της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκίνηση και μαύρα μπαλόνια στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα της πλημμύρας στη Μάνδρα
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έκαναν ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων, Αναστάσιος Μπερέτας
Μνημείο για τα θύματα της πλημμύρας στη Μάνδρα
Σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη συνέλαβαν τους 4 δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Λάλα - Βρέθηκαν 5 όπλα
Οπτικό υλικό από την πορεία του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δράστες φαίνεται ότι οδήγησε το ελληνικό FBI στα ίχνη τους ενώ αναζητείται ο ηθικός αυτουργός της εκτέλεσης του 42χρονου
Ο Γιάννης Λάλας 10
Ο «παλιατζής» μπήκε στην ψηφιακή εποχή: Τα διαδικτυακά ραντεβού που αδειάζουν τα σπίτια από τα άχρηστα πράγματα
Χωρίς μεγάφωνα αλλά με τη βοήθεια του διαδικτύου, οργανώνουν απομακρύνσεις αντικειμένων από σπίτια, αποθήκες και επαγγελματικούς χώρους, δίνοντας έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση
Παλιατζήδες στη Θεσσαλονίκη