Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Η Folli Follie, οι φήμες για «λευκό ιππότη» και τι ψάχνει στην Αθήνα το αφεντικό της Νιουκάστλ

Η Folli Follie, οι φήμες για «λευκό ιππότη» και τι ψάχνει στην Αθήνα το αφεντικό της Νιουκάστλ

Το πουλόβερ στην Folli Follie έχει αρχίσει να ξηλώνεται. Ελάχιστοι πλέον πιστεύουν ότι η εταιρία έχει επιστροφή, με την σημερινή της μορφή. Η περιπέτεια της οικογένειας Κουτσολιούτσου μόλις έχει αρχίσει και ουδείς γνωρίζει πότε και το κυριότερο με πιο τρόπο θα τελειώσει. Για την ώρα το δίκτυο της εταιρίας στην Ελλάδα λειτουργεί, έστω και με δυσκολίες. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται και οι πελάτες μπαίνουν στα μαγαζιά της εταιρίας.

Για πόσο αυτό θα μπορεί να συνεχιστεί και σε ποια ένταση, μάλλον είναι άγνωστοι.
Από την πρώτη στιγμή πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν πως η σωτηρία για την Folli Follie περνάει μέσα από μία πιθανή έλευση ενός «λευκού ιππότη». Το τελευταίο διάστημα τα σενάρια γύρω από αυτό το ενδεχόμενο έχουν ενταθεί, ειδικά μετά από το διαγωνισμό για την πώληση που είχε η Folli Follie στα «Attica Πολυκαταστήματα», στον πλειστηριασμό που έκαναν οι τράπεζες.
Παρουσιάστηκε μία εταιρία, άγνωστη σχετικά στο ευρύ κοινό, όχι όμως και στους μυημένους στο διαδικτυακές αγορές αθλητικών ειδών. Πρόκειται για μία τεράστια επιχείρηση στην Μεγάλη Βρετανία.
Η Sports Direct του κ. Άσλεϊ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και η χρηματιστηριακή της αξία στο τελευταίο κλείσιμο ανερχόταν σε 1,5 δισ. στερλίνες. Ο κύκλος εργασιών της ανέρχεται μέχρι στιγμής γοια το 2018 σε 3,35 δισ. στερλίνες και έχει καθαρά κέρδη 24,5 εκατ.
Κύρια δραστηριότητά της είναι το λιανεμπόριο αθλητικών ειδών και ενδυμάτων, καθώς και επώνυμων ενδυμάτων μόδας και αξεσουάρ.
Ιδιοκτήτης της εταιρίας και της ποδοσφαιρικής ομάδας Νιούκαστλ ο Μάικ Ασλεϊ. Εμφανίστηκε θέλοντας να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, αλλά αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, θέλοντας να μην είναι συμμέτοχος μίας ενδεχόμενης δικαστικής διαμάχης. Το ποσοστό περίπου 25% το πήραν οι τράπεζες και οι φήμες θέλουν τον Μάικ Ασλεϊ να έχει συμφωνήσει την αγορά του, όταν το τοπίο ξεκαθαρίσει.
Οι φήμες θέλουν την Sports Direct να θέλει να αποκτήσει τις μετοχές της «καθαρής» Folli Follie μετά την απόσχιση των ασιατικών δραστηριοτήτων της, όπου κατά τα φαινόμενα θα μεταφερθούν όλες οι τοξικές υποχρεώσεις του πολύπαθου ομίλου.
Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Μάικ Ασλεϊ είχε και στο παρελθόν προσπαθήσει να συνεργαστεί με την οικογένεια Κουτσολιούτσου, τη Fosun και τα Folli Follie. Στα επιχειρηματικά σχέδια του Ομίλου Sports Direct περιλαμβάνονται τόσο η ανάπτυξη στη βρετανική αγορά με την σημαντική εξαγορά της House of Frazer όσο και η ανάπτυξη εμπορικών κέντρων στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, μόλις ξεκινήσει η ανάπλαση του χώρου από τη Lamda Development.

Γι’ αυτό άλλωστε ενδεχόμενη συμμετοχή της Sports Direct στα «Αττικά Πολυκαταστήματα» θεωρείται πρώτο βήμα για την εκμετάλλευση της κατ’ αρχήν συμφωνίας που διαθέτει ήδη η Attica Stores για καταστήματα και χώρους αναψυχής στο Ελληνικό.
Δικαιολογημένα λοιπόν πολλοί πιστεύουν ότι η ξαφνική εμφάνιση του Μάικ Άσλεϊ εξυπηρετεί έναν βασικό στόχο: Την ύπαρξη ενός «λευκού ιππότη» πρόθυμου να επενδύσει στην ανάπτυξη και επιβίωση της «υγιούς Folli Follie» μετά την καταιγίδα των διώξεων και των αποζημιώσεων.

Του Θανάση Παπαδή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις