Ελλάδα

Η Γεωργία Μπίκα καταδικάστηκε για τροχαίο ενώ οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Στην πρώτη μέτρηση καταγράφηκε επίπεδο αλκοόλ 1,16 mg/lt εκπνεόμενου αέρα, ενώ στη δεύτερη 0,70 mg/lt
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην 27χρονη Γεωργία Μπίκα, για τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές που προκάλεσε τον περασμένο Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για επικίνδυνη οδήγηση και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς οδηγούσε υπό την επίδραση αλκοόλ. Το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, καθώς και την προσπάθειά της να περιορίσει τις συνέπειες του τροχαίου.

Η 27χρονη, η οποία σήμερα εργάζεται ως σερβιτόρα, δεν παρέστη στο ακροατήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Σύμφωνα με την υπεράσπισή της, παρέμεινε στο σημείο του τροχαίου, συνεργάστηκε με τις αρχές και υπεβλήθη άμεσα σε αλκοτέστ. Επίσης, επιχείρησε να συμβιβαστεί με την οδηγό του σταθμευμένου οχήματος στο οποίο προσέκρουσε, η οποία όμως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει, όπως αναφέρει το «TLIFE».

Το περιστατικό σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες της 23ης Μαρτίου στην οδό Δελφών, όταν η 27χρονη συγκρούστηκε πρώτα με μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και προχώρησαν στη σύλληψή της.

Η δίκη, που εκδικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, είχε αρχικά αναβληθεί κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης, προκειμένου να υπάρξει βεβαίωση για τις υλικές ζημιές και να ελεγχθεί η αξιοπιστία του αλκοολόμετρου, καθώς υπήρχε σημαντική απόκλιση μεταξύ των δύο μετρήσεων.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη μέτρηση καταγράφηκε επίπεδο αλκοόλ 1,16 mg/lt εκπνεόμενου αέρα, ενώ στη δεύτερη 0,70 mg/lt.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα σχολεία της Γκράβας ανοίγουν τη Δευτέρα 2/11 με κλειστή τη θέρμανση: Συνεχίζονται οι εργασίες στην παροχή αερίου
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την επιστροφή των μαθητών λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν με την τηλεκπαίδευση και μετά από τις διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια ανήλικων και καθηγητών
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Χωριάτικο»: 3 στη φυλακή, 4 ελεύθεροι με όρους – «Η υπόθεση είναι φοροδιαφυγή, θα πληρώσω μέχρι το τελευταίο ευρώ» λέει ο Άγγελος Γιαννακόπουλος
Ο Άγγελος Γιαννακόπουλος που απολογείται στις 18:00, επιμένει ότι η δικογραφία αφορούσε αποκλειστικά σε παραβάσεις φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και δηλώνει έτοιμος να καταβάλλει τα ποσά στο κράτος
Απολογίες των μελών του κυκλώματος για το «Χωριάτικο» 10