Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Η γραφειοκρατεία δεν ξέρει από γρίπη!

Ακόμη και να ψήνεσαι στον πυρετό, να έχεις όλα τα συμπτώματα του…

μεταδιδόμενου ιού, να έχεις τεστ θετικό στον ιό, και χαρτί δημόσιου γιατρού που πιστοποιεί το ανάλογο, παρ’ όλα αυτά απαιτούν να περάσεις από ειδικές επιτροπές!

Οι καταγγελίες των δημόσιων υπαλλήλων που έχουν «χτυπηθεί» βαριά από την γρίπη H1N1, με συμπτώματα υψηλού πυρετού και με έντονα αναπνευστικά προβλήματα, αλλά αναγκάστηκαν να…συρθούν σε δημόσια νοσοκομεία για παραπεμπτικά και παρουσία σε ειδικές επιτροπές Ταμείων για αντίστοιχες επικυρώσεις, είναι πια εκατοντάδες!

«Με υποστήριξη οξυγόνου και να ψήνομαι στον πυρετό» καταγγέλλει στο NewsIt.gr δημόσια υπαλλήλος «και ενώ είχα στο χέρι το χαρτί με το τεστ θετικό προς τον ιο, ωστόσο όταν πήρα τηλέφωνο το ταμείο μου, μου ζήτησαν να περάσω από γιατρό του ταμείου μου ή γιατρό κάποιου δημόσιου νοσοκομείου, ο οποίος θα μου έδινε απλώς παραπεμπτικό, προκειμένου να περάσω από ειδική επιτροπή, η οποία με την σειρά της θα επιβεβαίωνε ότι είχα την γρίπη!».

Η ΑΔΕΔΥ αναγνωρίζει το πρόβλημα της απουσίας ειδικής μέριμνας, και όπως διαβεβαιώνει στο NewsIt.gr ο πρόεδρος Σπύρος Παπασπύρου «θα παρέμβουμε άμεσα στο πρόβλημα, ώστε το πέρασμα από επιτροπή -που ισχύει για άλλες μακροχρόνιες ασθένειες- να μην ισχύει τώρα για αυτήν την περίπτωση του πανδημικού φαινομένου. Έτσι, ο υπάλληλος να παίρνει της άδεια των 7 ημερών μόνο με την βεβαίωση του δημόσιου νοσοκομείου, όταν βγαίνει απλώς το επίχρισμα θετικό στον ιό».

Στο ίδιο σκεπτικό διευκολύνσεων θα κινηθεί η ΑΔΕΔΥ και για τις περιπτώσεις των γονέων που πρέπει να εγκαταλείψουν τις εργασίες τους, όταν κάποιο παιδί της οικογενείας τους ασθενήσει από τον ιό.

Η γενική γραμματεία γυναικών της ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε συνεννοήσεις με το υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να υπάρξουν αντίστοιχες διευκολύνσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε