Ελλάδα

Η Λεωφόρος Συγγρού αλλάζει: 300 φοίνικες φυτεύτηκαν στη νησίδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αλλάζει όψη η Λεωφόρος Συγγρού, καθώς στην κεντρική νησίδα φυτεύτηκαν ήδη 300 φοίνικες, από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστήμιου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα.

Η αισθητική παρέμβαση με τους φοίνικες στη Λεωφόρο Συγγρού πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού αναβάθμισης των χώρων πρασίνου σε νησίδες κεντρικών δρόμων.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, η επιλογή του συγκεκριμένου είδους φοίνικα έγινε, καθώς είναι το ενδεδειγμένο για τις ιδιαίτερες θερμές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή και δεν προσβάλλεται εύκολα από την ασθένεια που κατατρώει όσους φοίνικες έχουν απομείνει στη Λ. Συγγρού και αλλού, από παλαιότερα χρόνια.

Ο ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε από δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό και ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 153.313 ευρώ.

Για την προστασία και συντήρηση του πρασίνου και των δέντρων, προβλέπεται η καθημερινή φροντίδα των φυτών, σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ευθύνης της περιφέρειας, με ανάπτυξη συστήματος άρδευσης και καθημερινές εργασίες, όπως κλάδεμα, καθαριότητα κλπ.

Ανάλογες εργασίες έχουν ήδη γίνει στις λεωφόρους Ποσειδώνος, Κηφισίας, Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας, Πέτρου Ράλλη και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Βαρδινογιάννης: Ο «Καπετάνιος» σάλπαρε για το τελευταίο του ταξίδι, αφήνοντας πίσω μια θρυλική κληρονομιά – Τα πάθη, ο έρωτας, η οικογένεια και ο Παναθηναϊκός
Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Βαρδινογιάννη σε ηλικία 90 ετών σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για το ελληνικό επιχειρείν, τη ναυτιλία και, πάνω από όλα, για τον ελληνικό αθλητισμό.
Γιώργος Βαρδινογιάννης 7
«Μου είπε ότι του έβαλε λιβάνι, όχι ατροπίνη» λέει φίλη της 41χρονης που δηλητηρίαζε τον πρώην σύζυγό της - Βίντεο με τον γιατρό να καταρρέει
«Η νοσηλεύτρια μου είπε ότι μια ρασοφορεμένη της πούλησε λιβάνι λέγοντάς της ότι μπορείς να το φας» αποκαλύπτει η φίλη της 41χρονης
Περιστέρι
Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο Μαζωνάκη: Στο «μικροσκόπιο» η γυναίκα που έκανε ταυτόχρονα πλασμαφαίρεση, η δεύτερη κλινική και τα alert του μηχανήματος
Τι αναφέρει περιβάλλον της συμβούλου ψυχικής υγείας στην Πατριάρχου Ιωακείμ - Η «θεραπεύτρια κακάο» και το πώς «χάκαραν» το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης με φυσικό ορό
Ο Γιώργος Μαζωνάκης και το εσωτερικό της κλινικής στο Κολωνάκι