Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η μικρή σπηλιά των Διδύμων και το εκκλησάκι που προκαλεί δέος

Η μικρή σπηλιά των Διδύμων και το εκκλησάκι που προκαλεί δέος

Ταξιδεύοντας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, πάντα θα συναντήσεις εκκλησάκια και μονές που σίγουρα θα σου τραβήξουν το ενδιαφέρον. Το καθένα με τη δική του ιστορία ή χτισμένο σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία.

Αυτό συμβαίνει και με ένα εκκλησάκι που βρίσκεται στη μικρή σπηλιά Διδύμων στην Αργολίδα. Αν το επισκεφθείς ή ακόμη κι αν δεις φωτογραφίες το σίγουρο είναι ότι το συναίσθημα που θα σου προκληθεί είναι δέος.

Και θα υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι δεν αρκεί επίσκεψη μόνο μια φορά. Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην μικρή σπηλιά Διδύμων είναι μόνο η αφορμή για να επισκεφθείς την Αργολίδα και να γνωρίσεις τις ομορφιές της.

Σημαντικότερο αξιοθέατο των Διδύμων είναι κάποιοι γεωλογικοί σχηματισμοί σε σχήμα κρατήρα που αποκαλούνται δολίνες. Δημιουργήθηκαν από καθίζηση του εδάφους και εντυπωσιάζουν με το κυκλικό τους σχήμα και το μέγεθός τους. Στην μία από τις δύο σπηλιές υπάρχουν εκκλησάκια της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου.

Στα Δίδυμα κατά την περίοδο της άνοιξης πραγματοποιείται η γιορτή της τουλίπας καθώς η περιοχή των Διδύμων είναι μία από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που συναντάται αυτοφυής τουλίπα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις