Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

«Η Νεφέλη μπορεί να πάθαινε πνευμονικό οίδημα,» λέει στο newsit.gr η γιαγιά της 4χρονης που τη δάγκωσε η οχιά

«Η Νεφέλη μπορεί να πάθαινε πνευμονικό οίδημα,» λέει στο newsit.gr η γιαγιά της 4χρονης που τη δάγκωσε η οχιά

«Είπαν στο γιο μου τρέξε να προλάβεις το παιδί γιατί θα πάθει πνευμονικό οίδημα», λέει στο newsit.gr η γιαγιά της 4χρονης Νεφέλης από το Βόλο που την περασμένη δεύτερη τη δάγκωσε οχιά, ενώ έπαιζε με τα ξαδέρφια στην εκκλησία του χωριού της Μαγνησίας.

Το κοριτσάκι από το Βόλο είναι πλέον καλά στην υγεία του, ανταποκρίθηκε στη θεραπεία μετά το τσίμπημα από τη οχιά, έχει βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και νοσηλεύεται πλέον στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Η γιαγιά της 4χρονης που είχε πάει τη Νεφέλη μαζί με άλλες πέντε ξαδέρφες της στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Ελευθεροχωρίου για να παίξουν, περιγράφει στο newsit.gr πως σημειώθηκε το περιστατικό.

«Πήγαμε μια βόλτα στην εκκλησία και τα μικρά βρήκαν κάτι σκούπες εκεί κι άρχισαν να παίζουν. Πήρα κι εγώ ένα φαράσι και μάζευα τις πευκοβελόνες. Γιαγιά θα πάρω εγώ το φαράσι μου είπε το παιδί» λέει η γιαγιά της Νεφέλης, Βάλια και συνεχίζοντας προσθέτει: «Με το που πήρε το φαράσι, το άπλωσε μάλλον για να πάρει κάνα σκουπιδάκι και ξαφνικά μου είπε γιαγιά κάτι με τσίμπησε. Κοιτάω το χεράκι του βλέπω ότι ήταν δαγκωμένο και μάτωνε στην παλάμη. Αμέσως βλέπω μπροστά μου κουλουριασμένη την οχιά. Είχε καφέ χρώμα και δεν ξεχώριζε  από το τσιμέντο. Αμέσως πήγα  το παιδί στον πατέρα και έφυγαν για το  νοσοκομείο».

Ώρες αγωνίας – Άλλαξαν τρία νοσοκομεία

Αμέσως μετά η κ. Βάλια μιλάει για τις ώρες αγωνίας που βίωσε τόσο η ίδια όσο και οι γονείς του παιδιού, καθώς  η Νεφέλη άλλαξε τρεις νοσοκομειακές μονάδες έως ότου φτάσει στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και νοσηλευτεί αρχικά στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.  Στην αρχή μας έλεγαν ότι είναι ελεγχόμενη η κατάσταση.  Μετά όμως το χέρι του παιδιού πρήστηκε και μελάνιασε ολόκληρο.  Στην αρχή του έκαναν ένα δοκιμαστικό όρο στο δέρμα και μετά το έστειλαν στο  πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας. Εκεί του έκαναν δεύτερο δοκιμαστικό όρο και η εγγονή μου έπαθε  αλλεργία. Αμέσως πήραν το παιδί και το πήγαν στην Θεσσαλονίκη για να το προλάβουν, καθώς θα μπορούσε να πάθει πνευμονικό οίδημα».   

Από την πλευρά του ο αδερφός του παππού του κοριτσιού  περιγράφει στο newsit.gr την πορεία της υγείας της 4χρονης από τη στιγμή που τη δάγκωσε η οχιά κι έπειτα. «Όταν  έφτασαν στο Βόλο το χέρι του παιδιού είχε πρηστεί μέχρι τον αγκώνα, ενώ όταν πήγαν στη Θεσσαλονίκη το πρήξιμο είχε φτάσει μέχρι τον ώμο και το χέρι άρχισε να μαυρίζει» λέει ο κ. Θανάσης και συμπληρώνει: « Στην  αρχή πήγαν το παιδί στο Βελεστίνο, μετά στο Βόλο κι από εκεί στη Λάρισα. Τελικά κατέληξαν στη Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και σήμερα τοβγήκε από τη ΜΕΘ και πήγε σε δωμάτιο. Μπορείς να πεθάνεις από φίδι. Η περιοχή έχει πολλά φίδια κι ειδικά οχιές».    

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις