Ελλάδα

Η ώρα των αποκαλύψεων για τον νεκρό της Αμφίπολης

Στην τελική ευθεία για την αποκάλυψη των συμπερασμάτων στα οποία έχουν καταλήξει οι επιστήμονες για τον νεκρό που βρέθηκε στον εντυπωσιακό τάφο της Αμφίπολης, στον λόφο Καστά.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα στις επόμενες ώρες και με καταληκτική ημερομηνία τις 20 Ιανουαρίου, οι δύο ανθρωπολόγοι που ανέλαβαν την μακροσκοπική μελέτη του σκελετού, θα προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις, αφού ολοκλήρωσαν το πόρισμά τους και το παρέδωσαν στο υπουργείο Πολιτισμού.

Τη διαδικασία εξέτασης του οστεολογικού υλικού, που έχει μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία υπό άκρα μυστικότητα, έχουν αναλάβει η Σέβη Τριανταφύλλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην οστεοαρχαιολογία, και η επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου με ειδίκευση στη φυσική ανθρωπολογία Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου.

Τα στοιχεία που αναμένεται να αποκαλυφθούν αφορούν στο φύλο, την ηλικία, τη ζωή και ίσως τα αίτια θανάτου του νεκρού που βρέθηκε στον τέταρτο χώρο του ταφικού συγκροτήματος στην Αμφίπολη.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο οι επιστήμονες να δώσουν και περισσότερες πληροφορίες για τη γεωφυσική διασκόπηση που διενεργείται στον λόφο Καστά, όπως είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες η ΓΓ του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στο Παγκράτι: Νεκρός άνδρας σε διαμέρισμα τυλιγμένος με σεντόνι, έχει προσαχθεί ο αδερφός του – «Τον κατέσφαξε»
Η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε για έντονη δυσοσμία που προερχόταν από το συγκεκριμένο διαμέρισμα - Τα δυο αδέρφια σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πρώην αστυνομικοί και αντιμετώπιζαν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα
Παγκράτι
21
Οδηγός ταξί απείλησε τέσσερις 17χρονους γιατί αρνήθηκαν να πληρώσουν διπλάσιο κόμιστρο – Βίντεο ντοκουμέντο
Για μία κούρσα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού έως το λιμάνι του Πειραιά που κυμαίνεται από 11 έως 17 ευρώ, ο οδηγός ταξί τους ζήτησε αρχικά 40 ευρώ και στη συνέχεια 80 ευρώ γιατί είχε... κίνηση
Ταξί
41