Ελλάδα

Η πιο διάσημη στάση των ελληνικών δρόμων είναι πλέον εγκαταλελειμμένη – Φιλοξένησε μέχρι 10 εκατ. οχήματα

Κάποτε ήταν το πιο διάσημο σημείο της Ελλάδας για να κάνει στάση κανείς, με αποτέλεσμα να μείνει στην ιστορία των ελληνικών ταξιδιών. Πρόκειται για το εστιατόριο «LEVENTIS RESTAURANT & HOTEL», το οποίο σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο ενώ έχει φιλοξενήσει πάνω από 10.000.000 οχήματα παντός τύπου!

Το κανάλι Up Stories στο YouTube έχει δημοσιεύσει ένα μοναδικό βίντεο με πλάνα του εγκαταλειμμένου – πλέον – εστιατορίου του «Λεβέντη», και θυμίζει σε πολλούς τις στιγμές που βρέθηκαν εκεί, για ένα διάλειμμα από το ταξίδι τους.

Άλλωστε, όπως αναφέρει και το κανάλι του Up Stories στη λεζάντα του βίντεο, η φράση «είμαστε στου Λεβέντη» ξεστομίστηκε από εκατομμύρια ταξιδιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Λεβέντης» έχει φιλοξενήσει πάνω από 10.000.000 οχήματα παντός τύπου από ΙΧ μέχρι φορτηγά και πούλμαν.

Στο σημείο είχε πάντα κίνηση τις ώρες αιχμής και τις περιόδους που η κίνηση των ταξιδιωτών ήταν αυξημένη. Τα αυτοκίνητα, τότε, πάρκαραν μέσα στη ΛΕΑ και σχημάτιζαν ουρές εκατοντάδων μέτρων τις ημέρες του καλοκαιριού ή τις ημέρες των μεγάλων εξόδων.

Δείτε το βίντεο με τα πανοραμικά πλάνα του «Λεβέντη»:

Ο σταθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1962 και, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, υποδέχονταν πάνω από 10.000 πελάτες την ημέρα. Μάλιστα, στο αποκορύφωμά του, ο σταθμός έφτασε να απασχολεί έως και 105 μόνιμους εργαζόμενους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όλες οι αλλαγές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ μέσα από το Εθνικό Απολυτήριο – Το χρονοδιάγραμμα και η τράπεζα θεμάτων
Βασικός στόχος είναι να ενισχυθεί ο ρόλος του Λυκείου και να αποκτήσει ουσιαστικό βάρος το απολυτήριο, ακολουθώντας πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη σε άλλα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα
Σχολείο 17
Επιστρέφει σήμερα ο τρίτος τραυματίας του πολύνεκρου τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ - Αναχώρησε από τη Ρουμανία το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ
Ο τραυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος και η διακομιδή του θα πραγματοποιηθεί υπό αυστηρές ιατρικές προϋποθέσεις, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε καταπόνηση της κατάστασής του
Στην Ελλάδα επιστρέφει ο τρίτος τραυματίας
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
5