Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτει αίτηση για αποφυλάκιση – Που τη στηρίζουν οι δικηγόροι της

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτει αίτηση για αποφυλάκιση – Που τη στηρίζουν οι δικηγόροι της

Αίτηση αποφυλάκισης φέρεται να είναι έτοιμη να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, λίγες μόλις μέρες από την προφυλάκισή της.

Σύμφωνα με το pelop.gr, οι δικηγόροι της αναφέρουν πως είναι θέμα ωρών ή ημερών η Ρούλα Πισπιρίγκου να αιτηθεί την αποφυλάκισή της.

Το παρασκήνιο, κατά την 9ωρη απολογία της στην ανακρίτρια Αθηνών, είναι μεγάλο και με στιγμές «ανατροπής» στην εξέλιξη των πραγμάτων, σε σχέση με το δεδομένο που άπαντες είχαν, ότι δηλαδή η άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας θα την οδηγούσε στο κελί!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» λοιπόν, οι δικηγόροι της, γνωρίζοντας το τι ακριβώς ειπώθηκε στην ανακρίτρια, ήδη έχουν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης της πελάτισσάς τους κατηγορούμενης, ευελπιστώντας πως αυτό θα γίνει δεκτό. Kι έχουν σοβαρούς λόγους να το πιστεύουν! Ακόμα κι αν τυπικά το αίτημα δεν έχει κατατεθεί, είναι θέμα ωρών ή ολίγων ημερών αυτό να υποβληθεί!

Που στηρίζουν την αίτηση

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά τα στοιχεία του υπομνήματος ότι την ώρα που επήλθε ο θάνατος του παιδιού στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν ήταν στον θάλαμο η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι συνήγοροι υπεράσπισης διαπίστωσαν πως άρχισε να κάμπτεται η ανακρίτρια, σε σημείο τέτοιο, που  -όπως λένε –  στο τέλος ήταν σχεδόν βέβαιοι -κι αυτοί και η κατηγορούμενη- ότι δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους!

Όμως, η αναγκαιότητα να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα, εκτιμούν ότι δεν άφησε Ανακρίτρια και εισαγγελέα να «ξεπεράσουν» τόσο εύκολα το κατηγορητήριο, οδηγούμενοι σε μία ομόφωνη μεν… αλλά στην ουσία «οριακή» απόφαση προφυλάκισης της μητέρας.

Από ‘κει και μετά, η ψυχρή Ρούλα Πισπιρίγκου, για πρώτη φορά λύγισε και ξέσπασε πράγματι σε κλάματα. Ηταν η στιγμή που φώναξε «είναι άδικο, χωρίς στοιχεία, να μπω στη φυλακή»!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις