Ελλάδα

Η σκληρότητα της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης σε ένα βίντεο ντοκουμέντο

Καρέ καρέ η δράση δύο μελών από τη δεύτερη συμμορία που εξαρθρώθηκε μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου το πρωί της Τρίτης (27.09.2022), καταγράφεται στο βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το newsit.gr δύο από τα μέλη της δεύτερης συμμορίας που λυμαίνονταν τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη, μπαίνουν οπλισμένοι, φορώντας κουκούλες full face σε καφετέρια στου Ζωγράφου, απειλούν τους εργαζόμενους, χτυπούν έναν από αυτούς, “σηκώνουν” το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίζονται.

Η συγκεκριμένη ληστεία, έγινε τον Μάρτιο του 2022. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, δύο από τα μέλη της συμμορίας φτάνουν στο κατάστημα που έχουν στοχοποιήσει στην περιοχή του Ζωγράφου στις 12:48 τα ξημερώματα με μηχανάκι, το οποίο αφήνουν αναμμένο ακριβώς έξω από το μαγαζί.

Το κατάστημα μόλις έχει κλείσει και μέσα βρίσκονται μόνο οι υπάλληλοι. Ο πρώτος από τους δύο, όπως φαίνεται, δεν δίνει σημασία στην πρώτη υπάλληλο που συναντούν και προχωράει προς το εσωτερικό του καταστήματος. Ο δεύτερος την απειλεί με χρήση όπλου και την κλείνει στην τουαλέτα.

Όταν φτάνουν στον χώρο που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο του μαγαζιού, χτυπούν τον υπάλληλο που βρίσκεται εκεί και τον αναγκάζουν να τους δείξει που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο. Ο δράστης το παίρνει και φεύγει τρέχοντας.

Μέσα σε 1,5 λεπτό τα δύο μέλη της συμμορίας έχουν εισβάλλει στο μαγαζί, έχουν διαπράξει τη ληστεία και έχουν εξαφανιστεί.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Η δεύτερη συμμορία που δρούσε στην Πολυτεχνειούπολη και άλλες περιοχές της Αττικής και λυμαίνονταν τις φοιτητικές εστίες, απαριθμούσε 24 μέλη και είχε διαπράξει συνολικά 27 ληστείες. Διέπρατταν ληστείες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με full face και φορώντας γάντια, προκειμένου να αποφύγουν την ταυτοποίηση τους.

Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου ΤΕΠ στο νοσοκομείο Αττικόν - «Ιστορική μέρα για το ΕΣΥ» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Στις 15 Οκτωβρίου, το νέο ΤΕΠ του νοσοκομείου εγκαινιάστηκε σε επίσημη τελετή, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί με τα εγκαίνια του νέου Ογκολογικού Κέντρου
 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Η Μυρσίνη Λοΐζου κατά του Ανδρέα Δρυμιώτη και της «Καθημερινής»: «Δεν έχω διατυπώσει ποτέ τέτοιο κείμενο»
«Θα παρακαλούσα την Καθημερινή, αν θέλει να σώσει την αξιοπιστία της, να αποβάλει από τις τάξεις της αυτούς που παριστάνουν τους δημοσιογράφους καθισμένοι σε μια οθόνη, ψαρεύοντας σαβούρες»
Η Μυρσίνη Λοΐζου 21