Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η συγκλονιστική αντάρτισσα που “ψέκασαν” τα ΜΑΤ! “Ο αστυνομικός εκτελούσε εντολές ανωτέρων” [vid]

Η συγκλονιστική αντάρτισσα που “ψέκασαν” τα ΜΑΤ! “Ο αστυνομικός εκτελούσε εντολές ανωτέρων” [vid]

Η Κατίνα Μανιτάρα, η ανθυπολοχαγός του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που τα ΜΑΤ “ψέκασαν” με χημικά, μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, για τον αγώνα των συνταξιούχων αλλά και για τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στην Ηρώδου Αττικού.

Άυπνη και σε άσχημη κατάσταση -όπως είπε- λόγω των χημικών η Κατίνα Μανιτάρα δήλωσε: “Εμείς οι συνταξιούχοι πηγαίναμε να διαμαρτυρηθούμε, γιατί μας κόψαν την ελπίδα και τη ζωή. Θα πηγαίναμε μπροστά στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, θα πήγαινε μια επιτροπή μέσα να μιλήσει για τη ζωή μας και την ελπίδα μας. Γιατί αφαιρούν για μας αλλά αφαιρούν και από τα παιδιά μας. Όταν έπεσαν τα χημικά ήμουν εκεί μπροστά που με δείχνει η φωτογραφία”

Όταν ρωτήθηκε για τα χρόνια της ως αντάρτισσα, για το βουνό στο οποίο βρέθηκε από την παιδική της ηλικία, με παροιμιώδη σεμνότητα, αρκέστηκε να μιλήσει για τον αγώνα ολόκληρου του κινήματος, αποφεύγοντας τις προσωπικές αναφορές: “Η δική μου η ιστορία αρχίζει από τα 8-9 χρόνια. Όταν κατάλαβα τη ζωή μου, από τότε αγωνίζομαι για το καλύτερο των παιδιών μας. Γιατί δεν έχουν μισθό, δεν έχουν περίθαλψη, δεν έχουν φάρμακα, δεν έχουν νοσοκομεία. Μηδενίστηκαν όλα. Εμείς οι κομμουνιστές ξέρουμε αγωνιζόμαστε και για τη δική σας ζωή”.

Όσο για το ποιος ευθύνεται για τον “ψεκασμό” των συνταξιούχων; Η ίδια λέει “Για το καρβέλι του, για την φραντζόλα του (σ.σ ο αστυνομικός που “ψέκασε”) εκτελούσε εντολές ανωτέρων. Τα καθήκοντα από ανωτέρους τα παίρνουμε. Εμεί θα πηγαίναμε στο πρωθυπουργικό μέγαρο και θα φεύγαμε ειρηνικά.”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε