Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Η θανάσιμη τουρκική απειλή στον Έβρο το σχέδιο “Βαριά” και η πρώτη ελληνική αντίδραση

Η θανάσιμη τουρκική απειλή στον Έβρο το σχέδιο “Βαριά” και η πρώτη ελληνική αντίδραση

Στις 28 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Νυκτερινή Αστραπή – 2013» που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη η οποία πέρα από τη μοναδικότητα της απετέλεσε και την έναρξη ενός νέου οργανωτικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού για τις Μονάδες Στρατού στον Έβρο.

Η πρώτη νέα οργανωτική δομή ανακοινώθηκε κατά τη διεξαγωγή της άσκησης ότι το Πυροβολικό Μάχης του Ελληνικού Στρατού υιοθετεί πλέον ως βασική οργανωτική δομή τον Ουλαμό των τεσσάρων σωλήνων. Κατόπιν αυτού η τυπική Πυροβολαρχία θα διαθέτει πλέον δύο ουλαμούς με οκτώ σωλήνες συνολικά και η Μοίρα τρεις πυροβολαρχίες με συνολικά έξι ουλαμούς και 24 σωλήνες.

Η συγκεκριμένη οργανωτική αναδιαμόρφωση που αφορά την πλειοψηφία των μοιρών του Πυροβολικού Μάχης έχει ως αποτέλεσμα την αριθμητική αύξηση των Κέντρων Διεύθυνσης Πυρός (ΚΔΠ) αφού η κάθε Πυροβολαρχία πλέον θα διαθέτει δύο και η Μοίρα επτά ΚΔΠ. Τα σημαντικά επιχειρησιακά αποτελέσματα φάνηκαν στην άσκηση όπου παρατηρηθήκαν η κατανομή και η πυκνότητα των εκπεμπόμενων πυρών υποστήριξης επ’ ωφελεία των συγκροτημάτων ελιγμού.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε