Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: «Η Θεία Λειτουργία μεταδίδει τη χάρη του Θεού κι όχι ιούς»! video

Φωτογραφία από: Youtube

Θεία Κοινωνία και… κορονοϊός: Ένα θέμα που τις τελευταίες ώρες έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι απόψεις που εκφράζονται δημοσίως είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Υπάρχει η μία πλευρά, στην οποία ανήκει για παράδειγμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος είναι έξαλλος για το ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία για τις Εκκλησίες, μιλώντας μάλιστα για “χριστιανοταλιμπανισμό”!

Υπάρχει και η άλλη πλευρά, στην οποία συγκαταλέγεται ο συνάδελφός του, γιατρός στο επάγγελμα και πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος δηλώνει ξεκάθαρα πως “η Θεία Κοινωνία είναι το αποκορύφωμα της Πίστης. Όσοι νιώθουν την ανάγκη για να κοινωνήσουν μπορούν να το κάνουν χωρίς κανένα φόβο και ενδοιασμό”!

Click4more: Λοιμωξιολόγος: «Θα κοινωνήσω με πίστη ότι δεν θα κολλήσω κορονοϊό»!

Τι λέει όμως η Εκκλησία; Το αναμενόμενο. Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ, μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής, 06.03.2020, στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega και τόνισε αρχικά πως “την περασμένη Κυριακή αναγνώσαμε σε όλους τους ναούς ένα σχετικό φυλλάδιο μετά από οδηγία της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα προφύλαξης.

Η Εκκλησία επειδή έχει τη δυνατότητα να απευθύνεται σε πολύ κόσμο, προωθεί τους κανόνες προφύλαξης χωρίς να σκορπίσει τον πανικό”.

“Κανένας κίνδυνος από την Θεία Λειτουργία”

Στην συνέχεια, εμφανίστηκε κατηγορηματικός: “Κι εμείς συστήσαμε σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας να αποφύγουν τις κοινές συναθροίσεις, για προληπτικούς λόγους. Άλλο αυτό κι άλλο η Θεία Κοινωνία.

“Σε καμία περίπτωση δεν έχει κανείς να φοβάται κάτι από το Άγιο Ποτήριο που μεταδίδει τη χάρη του Θεού κι όχι ιούς”

Άλλωστε και κάποιος που υποφέρει από απλή γρίπη, δεν θα πάει στην Εκκλησία. Να μην πηγαίνουμε στην Εκκλησία και να απέχουμε από την Θεία Ευχαριστία. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι ο υγιής άνθρωπος. Μεταλαμβάνουμε σώμα και αίμα Χριστού, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε για την Θεία Λειτουργία: “Θα μπορούσα να παραθέσω επιστημονικά επιχειρήματα αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Όλοι οι ιερείς που διακονούν στα νοσοκομεία, δεν έχουν προβλήματα. Ιερέας διακονεί στο Λοιμωδών, στην Αγία Βαρβάρα. Εκεί έχουμε λοιμώδη νοσήματα, πολύ πιο μεταδοτικά από τον κορονοϊό. Ο άνθρωπος αυτός διακονεί για δεκαετίες χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα.

Όλοι οι ιερείς διακονούν σε νοσοκομεία. Κοινωνούν τους ανθρώπους σε νοσοκομεία και δεν έχουν πάθει τίποτα.

Ο άνθρωπος που πιστεύει στον Θεό δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το Άγιο Ποτήριο. Δεν είναι φορέας μετάδοσης”.

Δείτε όσα είπε για την Θεία Λειτουργία στο Live News

Πηγή: Live News.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις