Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Θεσσαλονίκη απέκτησε νέο Κέντρο Υποστηρικτικής Φροντίδας για καρκινοπαθείς – «Όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

Η Θεσσαλονίκη απέκτησε νέο Κέντρο Υποστηρικτικής Φροντίδας για καρκινοπαθείς – «Όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

Ένα νέο Κέντρο Υποστηρικτικής Φροντίδας για καρκινοπαθείς απέκτησε η βόρεια Ελλάδα, καθώς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργούν οι Ξενώνες φιλοξενίας καρκινοπαθών και το νεόδμητο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (14.6.2023) με μεγάλη επιτυχία. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία (ΕΑΕ), το Κέντρο, μοναδικό και πρωτοποριακό στο ιδιαίτερο πεδίο της ογκολογίας, θα στεγάζεται με τους Ξενώνες φιλοξενίας καρκινοπαθών και το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στο κτηριακό συγκρότημα της ΕΑΕ.

Πλήθος Θεσσαλονικέων και Μακεδόνων, με επικεφαλής την πολιτική ηγεσία της περιοχής έδωσαν το παρόν, καθώς επίσης και η μεγάλη ευεργέτιδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η κυρία Μαριάννα Λάτση συνοδευόμενη από την κόρη της Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση και τον σύζυγο της Βύρωνα Βασιλειάδη.

«Μία προσπάθεια χρονών, που ξεκίνησε με την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου το 1995, ολοκληρώθηκε πριν ενάμιση περίπου χρόνο και έδωσε στη Θεσσαλονίκη και στον ευρύτερο Μακεδονικό χώρο ένα πρωτότυπο σύγχρονο κέντρο, αντίστοιχο του οποίου δεν υπάρχει στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος και πρόσθεσε πως:

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης, ήταν να δουν οι Θεσσαλονικείς ότι η υποστήριξη που παρείχαν με δωρεές, εθελοντική βοήθεια και με όποιον τρόπο μπορούσαν στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, έπιασαν τόπο και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Είναι σημαντικό στις ημέρες μας τα φιλάνθρωπα αισθήματα να εκφράζονται με έργα ουσίας και όχι με σποραδικές δημόσιες σχέσεις και εκδηλώσεις. Είναι υποχρέωση της κάθε Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης να αποδεικνύει ότι χρησιμοποιεί με διαφανή και αποδοτικό τρόπο τα χρήματα που της εμπιστεύονται φιλάνθρωποι συμπολίτες και να δίνει εγγυημένο από εξωτερικούς ελεγκτές απολογισμό για όσα μ’ αυτά πραγματοποιεί», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΕ.

Αξίζει να αναφερθεί ιδιαιτέρως ως παράδειγμα προς μίμηση, με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση, «η αμεσότητα και η προθυμία με την οποία η μεγάλη ευεργέτιδα Κα Μαριάννα Λάτση συνέτρεξε στη δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας που δικαιωματικά φέρει το όνομα του αείμνηστου συζύγου της Νίκου Κούρκουλου και έτσι η Θεσσαλονίκη κατάφερε να αποκτήσει το δεύτερο αυτοδύναμο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, το ίδιο αξιόπιστο και ίσως λίγο καλύτερο απ’ αυτό της Αθήνας, που έχει θεωρηθεί το στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισαν οι ομιλητές.

Για τη διοίκηση της ΕΑΕ αποτελεί πολύ σημαντικό παράδειγμα προς μίμηση, «η αμεσότητα και η προθυμία με την οποία η μεγάλη ευεργέτιδα κυρία Μαριάννα Λάτση συνέτρεξε στη δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας που δικαιωματικά φέρει το όνομα του αείμνηστου συζύγου της, Νίκου Κούρκουλου και έτσι η Θεσσαλονίκη κατάφερε να αποκτήσει το δεύτερο αυτοδύναμο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, το ίδιο αξιόπιστο και ίσως λίγο καλύτερο απ’ αυτό της Αθήνας, που έχει θεωρηθεί το στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Σημειωτέον, ότι ο θεμέλιος λίθος για το συγκρότημα της Πυλαίας Θεσσαλονίκης μπήκε το 1995 και ολοκληρώθηκε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, παραδίδοντας στη βόρεια Ελλάδα ένα σύγχρονο κέντρο, αντίστοιχο του οποίου δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Σημαντική ήταν καθ’ όλο το διάστημα αυτό η συμβολή του Αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο.

Μάλιστα προς ένδειξη τιμής για τη συνεισφορά του αποφασίστηκε να παραχωρηθεί στη διοίκηση του νοσοκομείου η λειτουργία και η διαχείριση των Ξενώνων Φιλοξενίας για τους καρκινοπαθεις.

Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις