Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η Τουλουπάκη απαιτεί δημόσια συγνώμη για δημοσίευμα με τίτλο “Έτσι έστησαν τη Novartis”

Ελένη Τουλουπάκη

Η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη με εξώδικο υποστηρίζει πως οι καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή έχουν κριθεί ως αβάσιμες.

Εξώδικο απέστειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της με τίτλο «Έτσι έστησαν τη Novartis».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αφορά τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή που συνόδευαν την επιστολή παραίτησής του. Η κυρία Τουλουπάκη ζητάει από την εφημερίδα διορθωτικό δημοσίευμα και δημόσια συγνώμη για όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ.

Η κυρία Τουλουπάκη επισημαίνει-μεταξύ άλλων- πως «όλα τα εξιστορούμενα από τον κ. Αγγελή, έχουν ήδη κριθεί και αξιολογηθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ως απολύτως αβάσιμα και αναξιόπιστα». Σύμφωνα με πληροφορίες παρόμοιο εξώδικο έχει σταλεί και στην εφημερίδα «Άποψη».

Η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη επισημαίνει στο εξώδικο της σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης «κληθήκαμε τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου σε παροχή εγγράφων εξηγήσεων, στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά το πέρας της οποίας η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, δικαιώνοντας πλήρως τη δική μας πλευρά για τα όσα αναληθή και συκοφαντικά ανέφερε ο κ. Αγγελής σε βάρος μου, για τα οποία έχω επιφυλαχθεί να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου. Περαιτέρω, οι ανυπόστατες ως άνω καταγγελίες διαψεύστηκαν πλήρως, ενώ αντιθέτως αναδείχθηκε και επικυρώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών μου στην εν λόγω έρευνα, εμμέσως, και με την ανανέωση της θητείας μου ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς στις 11 Απριλίου 2019, κατά πλειοψηφία, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις