Ελλάδα

Η Βούλα Πατουλίδου «αποχαιρέτησε» τον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο: «Ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Βορράς ζήτω κι εσύ, όπου κι αν βρίσκεσαι»

Στο «αντίο» της, η πρώην αθλήτρια θυμήθηκε τη στιγμή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 1992, όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος τη συνεχάρη live σε συναυλία στη Λευκωσία

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Το πανελλήνιο θρηνεί τον θάνατο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης (21.10.2025) σε ηλικία 81 ετών.

Συρροή καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, αθλητών και γενικώς δημοσίων προσώπων, έσπευσαν ο ένας μετά τον άλλο στα social media και αποχαιρέτησαν δημόσια τον σπουδαίο τραγουδοποιό που σημάδεψε γενιές με τα τραγούδια του. Ανάμεσά τους και η Βούλα Πατουλίδου, πρώην αθλήτρια στίβου και πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα, είπε το δικό της «αντίο» στον Διονύση Σαββόπουλο.

Η Βούλα Πατουλίδου, ανέβασε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του Διονύση Σαββόπουλου, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Την ανάρτησή της συνόδευσε με μία πολύ συγκινητική λεζάντα.

Στο «αντίο» της, η πρώην αθλήτρια θυμήθηκε τη στιγμή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων, το 1992 στη Βαρκελώνη. Όπως ανέφερε ήταν η ίδια μέρα που ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδούσε στη Λευκωσία, και κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο ίδιος την αποθέωσε για το τεράστιο επίτευγμα και το χρυσό που είχε χαρίσει στην Ελλάδα.

«Ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Βορράς της όπου κι αν βρίσκεται», είχε πει ο Διονύσης Σαββόπουλος, δίνοντας συγχαρητήρια στη Βούλα Πατουλίδου, εκείνη την ημέρα.

«Την ώρα που έτρεχα στη Βαρκελώνη, εκείνος ύψωνε τη φωνή του στη Λευκωσία σε συναυλία του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Κι ανάμεσα στη μουσική και τα χειροκροτήματα, είπε: “Η αθλήτρια Βούλα Πατουλίδου από τη Φλώρινα πήρε χρυσό μετάλλιο στα εκατό μέτρα μετ’ εμποδίων…
Ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Βορράς της όπου κι αν βρίσκεται”.

Έτσι έμαθαν πολλοί για εκείνη τη στιγμή — μέσα από τη φωνή του. Μια φωνή που ένωνε, που τραγουδούσε Ελλάδα, που έδινε ψυχή στις λέξεις.

Ευχαριστώ, αγαπημένε Διονύση, που με τη μουσική σου έδινες ρυθμό στις στιγμές μας και φως στα όνειρά μας. Ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Βορράς ζήτω κι εσύ, όπου κι αν βρίσκεσαι», έγραψε η Βούλα Πατουρλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του σπουδαίου Διονύση Σαββόπουλο θα γίνει δημοσία δαπάνη, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στο Ηράκλειο: Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο οδηγό που θεωρούσε ότι ευθύνεται για τον θάνατο του γιου του
Ο δράστης πυροβόλησε τον 20χρονο τέσσερις φορές, ενώ τον τράκαρε επίτηδες για να σταματήσει το όχημά του - Παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου ενώ μαζί του είχε και το όπλο της δολοφονίας
Τροχαίο και πυροβολισμοί στο Ηράκλειο
81
Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που έκαναν τηλεφωνικές απάτες σε όλη την Ελλάδα με λεία που ξεπερνά το εκατομμύριο ευρώ
Yπήρχαν πολλαπλές «επιχειρησιακές» ομάδες που βρίσκονταν σε απευθείας επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο, έτοιμες να δράσουν σε όλη την ελληνική επικράτεια, ανά πάσα ώρα και στιγμή
Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που έκαναν τηλεφωνικές απάτες σε όλη την Ελλάδα με λεία που ξεπερνά το εκατομμύριο ευρώ 37