Ελλάδα

Ιατρικός Σύλλογος για τα χημικά στο Ειρηνοδικείο: Θα μπορούσαμε να έχουμε και θανάτους!

Την ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Μάλιστα επισημαίνει ότι απαγορεύεται η ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο και αναφέρει τι θα μπορούσε να προκληθεί σε όσους τα εισέπνευσαν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Με αφορμή το θλιβερό γεγονός ρίψης δακρυγόνων μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών επανέρχεται στο προσκήνιο ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για την Δημόσια Υγεία το οποίο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών το έχει αναδείξει με ιδιαίτερη έμφαση», ξεκινάει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Είναι γνωστό ότι η ρίψη δακρυγόνων σε κλειστό χώρο απαγορεύεται. Μάλιστα στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται μεμονωμένα περιστατικά θανάτων».

Ειρηνοδικείο eirinodikeio

Ο Ιατρικός Σύλλογος όμως τονίζει επίσης ότι: «…Το βέβαιο είναι ότι προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας από το αναπνευστικό, το καρδιαγγειακό, τους οφθαλμούς και το δέρμα μπορεί να επιδεινωθούν σημαντικά. Μάλιστα, μετά την έκθεση του ανθρώπου σε κάποιο χημικό δακρυγόνο παράγοντα μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη σε πολλά όργανα ή συστήματα. Ειδικότερα τα άτομα με ιστορικό άσθματος, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, ή άλλων αναπνευστικών  παθήσεων και  νοσημάτων  του καρδιαγγειακού, κινδυνεύουν άμεσα».

Ο  ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη διότι είναι θεσμικά ο προστάτης της Δημόσιας Υγείας, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την συγκεκριμένη ενέργεια.

Και καταλήγει: «Τέλος εκτιμούμε ότι στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μόνο η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και ο σεβασμός των δεινοπαθούντων πολιτών, μπορούν να μας εμπνεύσουν την ελπίδα, να μας οδηγήσουν σε διαδικασίες διαλόγου και κοινωνικής συναίνεσης, ώστε να οδηγηθούμε στην έξοδο από την κρίση και να σταματήσει η καλλιέργεια ενός κλίματος αντιπαράθεσης της πολιτικής ηγεσίας με τους πολίτες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καλαμαριά: 26χρονη καταγγέλλει ότι την κλείδωσαν μέσα σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ – Δεν μπορούσαν να την απεγκλωβίσουν Πυροσβεστική και Αστυνομία
Η νεαρή γυναίκα είχε πάει για να παραλάβει φάρμακα για φίλη της, τα οποία παρά την ταλαιπωρία, δεν παρέλαβε - Παρέμεινε εγκλωβισμένη για περίπου μιάμιση ώρα
ΕΟΠΥΥ
Ενδείξεις για κατασκευαστικές αστοχίες στο αιολικό πάρκο από το οποίο ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά της Αττικοβοιωτίας
Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου Βοιωτίας αποτελεί τη μεγαλύτερη έως σήμερα για το φετινό καλοκαίρι, έχοντας επηρεάσει έκταση μεγαλύτερη των 110.000 στρεμμάτων
Φωτιά στην Αττικοβοιωτία
12