Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ιατροδικαστές: 86 οι νεκροί από την φωτιά στο Μάτι! Ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές

Ιατροδικαστές: 86 οι νεκροί από την φωτιά στο Μάτι! Ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές

– Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης εξήγησε γιατί μίλησε για 86 νεκρούς
– Μέχρι σήμερα η πυροσβεστική μιλούσε για 83 θύματα από τη φωτιά
– Στο νεκροτομείο Αθηνών πήγαν οι γονείς των 9χρονων διδύμων με προσωπικά αντικείμενα των παιδιών προκειμένου να ληφθεί επιπλέον δείγμα DNA
– 49 οι τραυματίες στα νοσοκομεία – 11 σε κρίσιμη κατάσταση και 4 παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων

Και ξαφνικά μάθαμε ότι οι νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική είναι 86. Την ανακοίνωση έκανε στο νεκροτομείο Αθηνών ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι νεκροί είναι 83 σύμφωνα με την πυροσβεστική.

«Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επί των σορών των θυμάτων που είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Ήταν 86 νεκροί. Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε. Από εδώ και πέρα μένει το έργο της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία στα εγκληματολογικά εργαστήρια», δήλωσε ο Νίκος Καρακούκης.

Λίγο αργότερα, ο κ. Καρακούκης εξήγησε γιατί ο απολογισμός από τους ιατροδικαστές είναι διαφορετικός από τον τελευταίο που έδωσε (σ.σ. χθες 26.07.2018) η Πυροσβεστική. Η εξήγηση είναι απλή. Αλλά και ανατριχιαστική.

«Προφανώς η διαφορά με την Πυροσβεστική οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν τμήματα οστών τα οποία ανήκουν σε τρία άτομα», εξήγησε ο ιατροδικαστής.

Τραγική εξέλιξη

Νωρίτερα, με τον πιο τραγικό τρόπο τρόπο έπεσε η αυλαία της αγωνιώδης αναζήτησης του Δημήτρη Τουρναβίτη, συζύγου της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη. Η σορός του ταυτοποιήθηκε, μέσω DNA, το πρωί της Παρασκευής (27.07.2018), όταν κλήθηκε να μεταβεί στο νεκροτομείο στου Γουδή, όπου μεταφέρονται οι σοροί των θυμάτων από τη φωτιά στην Αττική, ο αδερφός του, Κώστας.

Ο Δημήτρης Τουρναβίτης

Στο νεκροτομείο Αθηνών βρέθηκαν την Παρασκευή συγγενείς των παιδιών για να δώσουν επιπρόσθετο DNA. Τους ζητήθηκε επίσης να έχουν μαζί τους ρούχα και παιχνίδια των δυο κοριτσιών.

Η αγωνία συνεχίζεται για τα δυο 9χρονα δίδυμα κορίτσια, τη Βασιλική και τη Σοφία Φιλιπποπούλου, που το απόγευμα της φωτιάς βρίσκονταν στην περιοχή μαζί με τον παππού τους Φίλιππο Φιλιππόπουλο και τη γιαγιά τους Σοφία, οι οποίοι επίσης αγνοούνται. Τα δυο αδερφάκια δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, με τον πατέρα τους Γιάννη και τη μητέρα τους Ελένη να έχουν κινήσει γη και ουρανό για να τα βρουν. Το πρωί της Παρασκευής (27.07.2018) συγγενείς των παιδιών ειδοποιήθηκαν να πάνε στο νεκροτομείο για να δώσουν επιπρόσθετο DNA. Τους ζητήθηκε επίσης να έχουν μαζί τους ρούχα και παιχνίδια των δυο κοριτσιών.

 

Η κατάσταση των τραυματιών από την φωτιά στο Μάτι 

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των 11 εγκαυματιών που παραμένουν στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Συνολικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 49 ενήλικες εγκαυματίες καθώς πήραν εξιτήριο κάποιοι από αυτούς που νοσηλεύονταν σε αυτά τις τελευταίες ημέρες.

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων είναι σταθερός. Η κατάσταση των 4 παιδιών κρίνεται καλή και δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να πάρουν εξιτήριο σήμερα ή τη Δευτέρα.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις