Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ιατροδικαστής για το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: «Πρώτη φορά βλέπω τέτοια κακοποίηση»

Ιατροδικαστής για το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: «Πρώτη φορά βλέπω τέτοια κακοποίηση»
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Συγκλονισμένος από τα ευρήματα της εξέτασης στο 11 μηνών βρέφος δήλωσε ο ιατροδικαστής, Σπύρος Μπουζιάνης. Οι ιστολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου του.

Σε θρίλερ χωρίς τέλος εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του 11 μηνών κοριτσιού, που το πρωί της Κυριακής (16.02.2020) μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων από τον πατέρα του. Η νεκροψία έδειξε παρά φύσιν κακοποίηση στο βρέφος.

Ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 τόνισε πως πρώτη φορά βλέπει τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία.

Μίλησε για «παρά φύσιν στοιχεία κακοποίησης» και πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του βρέφους.

Δείτε τι είπε ο ιατροδικαστής 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδέλφια του βρέφους που επίσης εξετάστηκαν, δεν έφεραν σημάδια κακοποίησης. Τα δυο παιδάκια, ένα 11 μηνών μωρό, δίδυμο του βρέφους που πέθανε κι ένα αγοράκι 2,5 ετών, καθώς κι ένα παιδί ακόμη που έμενε μαζί τους στο διαμέρισμα του Ζωγράφου, εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Καυγάς με τον δικηγόρο των γονιών

Στην ίδια εκπομπή, μετά τον ιατροδικαστή, φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος των γονιών του βρέφους. Όταν χαρακτήρισε τον ιατροδικαστή «σαχλαμάρα» προκάλεσε την έκρηξη του Γιώργου Παπαδάκη, που του ζήτησε είτε να ανακαλέσει είτε «να πηγαίνει με ελαφρά πηδηματάκια».

Ο κ. Μπάκρι ζήτησε συγγνώμη και τόνισε πως η οικογένεια έχει προσλάβει ιατροδικαστή για να αποδείξει πως δεν υπάρχει θέμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Όπως είπε, πήγε ο ίδιος στο Παίδων και μίλησε με τους γιατρούς. Σύμφωνα με τον κ. Μπάκρι, ο θεράπων ιατρός του παιδιού του είπε ότι το βρέφος είχε πρόβλημα εκ γενετής και έπασχε από επιληψία.

Επανέλαβε, όπως έχει κάνει και η μητέρα στην κατάθεσή της, ότι το βρέφος έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή, στο πλαίσιο της οποίας απαιτούνταν να του γίνονται κλύσματα.

Δείτε τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις