Ελλάδα

Iatropedia.gr: “Όχι” των φαρμακοποιών σε ελεύθερο ωράριο

Σε πλήρη διαφωνία οδηγείται η σχέση Υπουργείου Υγείας και φαρμακοποιών μετά την επιμονή του Ανδρέα Λοβέρδου να ανοίγουν τα απογεύματα όποια φαρμακεία το επιθυμούν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διαφωνούν κάθετα και προσφεύγουν στα δικαστήρια οι φαρμακοποιοί με το θέμα των ελεύθερων ωραρίων των φαρμακείων τα απογεύματα. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και εκπροσώπων του κλάδου, ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι προωθεί υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία μπορούν να διανυκτερεύουν και να διημερεύουν επιπλέον φαρμακεία από αυτά που ανοίγουν σήμερα.

Βασική προυπόθεση όμως είναι να ολοκληρώνουν τη διανυκτέρευση και να μην ανοίγουν μόνο για λίγες ώρες, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας. Στις περιπτώσεις που φαρμακεία θα κλείνουν παρότι θα έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν ανοιχτά σε εφημερία, θα τιμωρούνται με στέρηση της άδειας λειτουργίας για ένα μήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Την αποφυλάκισή του θα ζητήσει ο 65χρονος Ιταλός – «Η Μαρία σκότωσε τον Ολύμπιο και μετά αυτοτραυματίστηκε»
Στις επόμενες 10 μέρες, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού θα ζητήσουν αντικατάσταση των περιοριστικών όρων, και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ανοίξουν οι ιατρικοί φάκελοι των θυμάτων
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 54χρονης στο Αίγιο
5
Κύκλωμα αναβολικών: Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου και εργαστηρίου – Επιμένει ότι όλα ήταν νόμιμα
Ο 51χρονος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι το εργαστήριο παρασκευής αναβολικών στο Χαλάνδρι είχε νόμιμη δραστηριότητα
Τα ευρήματα στο φαρμακείο στο Χαλάνδρι