Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ιδιοκτήτες εποχικών καταστημάτων: Παρηγοριά στον άρρωστο το άνοιγμα 17 μέρες πριν τα Χριστούγεννα

Ιδιοκτήτες εποχικών καταστημάτων: Παρηγοριά στον άρρωστο το άνοιγμα 17 μέρες πριν τα Χριστούγεννα

Απελπισία έχει κυριεύσει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων με εποχικά είδη, που πέρυσι τέτοιες μέρες, μια «ανάσα» πριν από τις γιορτές, έβλεπαν το εμπόρευμά τους να ξεπουλάει, αλλά φέτος η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από απελπιστική.

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα στολίδια και τα φωτάκια παραμένουν απούλητα στα ράφια, καθώς στα μαγαζιά παντός είδους έχει μπει «λουκέτο» εξαιτίας του lockdown. «Εμείς καταστραφήκαμε, δεν έχει κανένα νόημα που ξεκινάμε τα μαγαζιά μας δυο βδομάδες πριν τις γιορτές, εμείς χρειαζόμαστε όλο το Νοέμβριο για να πουλήσουμε τα πράγματα μας», λέει με απόγνωση στο newsit.gr o  επιχειρηματίας εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών Σταματης Αυγερινός.

Μάλιστα όπως επισημαίνει στο newsit.gr είναι τελείως ανούσιο που ανοίγουν αυτή την εποχή η αγορά καθώς τα καταστήματα εστίασης είναι κλειστά και είναι ο μεγαλύτερος πελάτης τους και το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου διακινείται από τον κλάδο της εστίασης.

Όλες οι αγορές και το στοκ που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι ουσιαστικά έχει μείνει στην αποθήκη και αν δεν ξεπουλήσουν τα προϊόντα τους δεν είναι σίγουρο αν θα μπορούν να ανοίξουν τις Aπόκριες, το Πάσχα και τα επόμενα Χριστούγεννα.

Οι επιχειρηματίες στον κλάδο των εποχικών ζητούν άμεσα βοήθεια από την κυβέρνηση ούτως ώστε να μπορούν να αντέξουν την δύσκολη αυτή κατάσταση που ζουν από το περασμένο Πάσχα.

ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις