Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιδιοκτήτρια του Athens City Plaza: Περιμένω την αστυνομία – Οι καταγγελίες για τους αλληλέγγυους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ύποπτο θεωρεί η ιδιοκτήτρια του Athens City Plaza, Αλίκη Παπαχελά,το ρόλο των “αλληλέγγυων” και των οργανώσεων που εχουν παρεισφρήσει στην κατάληψη του ξενοδοχείου, που απο το πρωί της Παρασκευής φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς -όπως καταγγέλλει- δυο ημέρες πριν, η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε εγκρίνει το κονδύλι προκειμένου να μετεγκατασταθούν στο χώρο πρόσφυγες υπό την αιγίδα του.

“Το ξενοδοχείο ήδη θα είχε γίνει κεντρο προσφύγων του ΟΗΕ επισήμως από τον Μάρτιο, αλλά είχαν καθυστερήσει τα κονδύλια. Τα κονδύλια βγήκαν απο τον ΟΗΕ την Τετάρτη, μέσα σε αυτά τα 25 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνεται και το Plaza, και την Παρασκευή έγινε η κατάληψη. Σας φαινεται τυχαίο;

 

 

 Γιατί δεν ειχε γίνει τον προηγούμενο μήνα κατάληψη”, εξηγεί στο Newsit.gr η κα Παπαχελά και επισημαίνει πως ήδη από τον Φεβρουάριο είχε έλθει σε συμφωνία με την ΜΚΟ που θα επενοικίαζε το ξενοδοχείο και θα αναλάμβανε τη στέγαση προσφύγων υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του ΟΗΕ.

 

 

Η ιδιοκτήτρια του City Plaza αποκαλύπτει ακόμη πως το κτίριο είχε επιθεωρηθεί και εγκριθεί από τον ΟΗΕ το προηγούμενο διάστημα και αφήνει αιχμές για “ύποπτο” ρόλο ορισμένων αλληλέγγυων και μελών ΜΚΟ που δρουν μέσα στην κατάληψη.

 

 

Παράλληλα, η κ. Παπαχελά περιμένει την παρέμβαση της πολιτείας και της αστυνομίας προκειμένου να φύγουν οι καταληψίες καθώς την Παρασκευή προσέφυγε στην εισαγγελία καταθέτοντας μήνυση για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας και παραβίαση οικιακής ειρήνης.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε