Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιδιωτικά Κολέγια: «Δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία στην Ελλάδα» – Σάλος με τις καταγγελίες

Ιδιωτικά Κολέγια: «Δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία στην Ελλάδα» – Σάλος με τις καταγγελίες

Σοβαρές καταγγελίες αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολεγίου Αθηνών έρχονται στο φως της δημοσιότητας για πτυχία χωρίς αντίκρισμα από τα ιδιωτικά κολέγια στην αγορά εργασίας.

Ενώ ο δρόμος ανοίγει για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι καταγγελίες «πέφτουν» βροχή για τα ιδιωτικά κολεγιά και ειδικά για το Μητροπολιτικό κολέγιο αναφορικά με τα πτυχία.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες γονέων και φοιτητών που εγγράφηκαν σε ιδιωτικό κολέγιο, πλήρωσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τα δίδακτρα και τώρα τα πτυχία τους στις ειδικότητες της υγείας, δεν αναγνωρίζονται στην αγορά εργασίας.

Η Μάρνυ Παπαματθαίου, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Το Βήμα», μίλησε στο LIVE NEWS για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, καταγγελία υπάρχει σε βάρος της Νοσηλευτικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολεγίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εκπρόσωποι των κολεγίων  που έχουν δεχτεί καταγγελίες λένε πως υπήρχε μία δυσκολία, η οποία δημιουργήθηκε με το Brexit, και θα λυνόταν με ένα Προεδρικό Διάταγμα από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως λένε οι δικηγόροι των αποφοίτων, αυτές οι ειδικότητες προσφέρονταν πολύ παλαιότερα, συγκεκριμένα από το 2016.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις