Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ιερέας στο Κουκάκι: «Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται» – «Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι

Ιερέας στο Κουκάκι: «Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται» – «Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι
facebook

Με μια επιστολή που ανέβασε και στο facebook και με πολλές εμφανίσεις στις πρωινές εκπομπές ο ιερέας Γεώργιος Σχοινάς επιχειρεί να εξηγήσει για ποιόν λόγο κοινώνησε πιστούς στο ναό που ιερουργεί στο Κουκάκι.

Αφού δηλώνει ότι σέβεται τις αποφάσεις του ελληνικού Κράτους και τις αποφάσεις της εκκλησίας και ότι την περασμένη Κυριακή λειτούργησε κεκλεισμένων των θυρών και πως παρά το γεγονός ότι αντελήφθη την ύπαρξη αρκετών πιστών που είχαν όπως λέει κολλήσει κυριολεκτικά τα πρόσωπά τους στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού, δεν άνοιξε ούτε τα εξωτερικά μεγάφωνα για να ακούν οι εν λόγω πιστοί που λαχταρούσαν να συμμετάσχουν. Λέει ακόμα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, είπε ότι του χτυπούσαν επίμονα την πόρτα κάποιοι γονείς με τα παιδιά τους και ζητούσαν να κοινωνήσουν. Στην συνέχεια, λέει ότι αφού δεν απαγορεύεται η θεία κοινωνία εκείνος κοινώνησε τα παιδιά και τους γονείς τους έξω από την πόρτα του ιερού της εκκλησίας καλώντας τους να τηρούν τις αποστάσεις!

Τέλος, συγχωρεί όλους όσοι εκφράστηκαν προσβλητικά και ανοίκεια τόσο για τον ίδιο όσο και για τα αγιαστικά μέσα της εκκλησία και καταλήγει πριν ευχηθεί Καλή Ανάσταση: «άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»….

Μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1 ο πατέρας Γεώργιος είπε: «Βρίσκομαι στην διάθεση των αστυνομικών αρχών». Παρέπεμψε στην δήλωση που έκανε και είπε ότι τον κάλυψαν οι δηλώσεις Μητροπολιτών. «Ένας ιερέας λογοδοτεί μόνο στον Θεό», είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι μπορεί να διακρίνει τι είναι νόμιμο και τι δεν είναι. «Η Θεία Κοινωνία όχι μόνο δεν διασπείρει ασθένειες αλλά μεταδίδει την ίδια την ζωή που είναι ο Θεός», είπε ακόμα. Είπε ακόμα ότι κοινώνησε εκτός της εκκλησίας και δεν υπήρξε καμία συνάθροιση. Τέλος, είπε ότι το γεγονός ότι δεν έχουμε πολλά θύματα στην Ελλάδα είναι και εξαιτίας της προστασίας της Παναγίας μας.

Δείτε την ανάρτηση του ιερέα

 

Δείτε τι είπε ο ιερέας

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις