Δευτέρα, 15 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηλεκτρονικά οι πληρωμές όλων των βεβαιωμένων οφειλών στον δήμο Πειραιά!

πληρωμές
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ηλεκτρονικά και μέσω οποιασδήποτε τράπεζας θα μπορούν πλέον οι δημότες και οι επιχειρήσεις να κάνουν τις πληρωμές για όλες τις βεβαιωμένες οφειλές προς τον δήμο Πειραιά.

Πρόκειται για μια σύγχρονη υπηρεσία που προσφέρει πλέον ο δήμος Πειραιά, έχοντας ως στόχο τη διευκόλυνση και την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών με τις πληρωμές.

Η μετάβαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια:

1) Από χθες, 21/01/2019, οι δημότες αφού πάρουν ειδοποιητήριο ή οίκοθεν από τον δήμο Πειραιά, μπορούν να πληρώσουν την οφειλή ηλεκτρονικά.

2) Στο προσεχές χρονικό διάστημα, θα ολοκληρωθεί η καθολική μετάβαση στο μοντέλο των ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς οι δημότες δεν θα χρειάζεται καν να προσέλθουν στις υπηρεσίες του δήμου. Θα μπορούν με μια απλή ταυτοποίηση των στοιχείων τους (μέσω TAXISNET), να βλέπουν ποιες ακριβώς είναι οι οφειλές τους και οι προθεσμίες πληρωμής και να τις πληρώνουν ηλεκτρονικά.

Ο αντιδήμαρχος Πληροφορικής, Επικοινωνίας Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης Ανδρέας Βεντούρης, σε δήλωσή του ανέφερε: «Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεται να προσέρχονται οι δημότες στο γκισέ, εξοικονομώντας έτσι κόπο και χρόνο. Η μετάβαση αυτή δεν ήταν κάτι απλό, αλλά με επιμονή και σκληρή δουλειά το καταφέραμε», τόνισε ο κ. Βεντούρης.

Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε πως με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής, λύνεται ταυτόχρονα, το χρόνιο πρόβλημα της μη ταυτοποίησης πληρωμών των δημοτών για τις οφειλές τους, ενώ εξήγησε πως στο προσεχές χρονικό διάστημα δεν θα χρειάζεται πλέον να επισκέπτεται κάποιος τις υπηρεσίες του δήμου για οφειλές, καθώς η ενημέρωση αλλά και οι αντίστοιχες πληρωμές, θα πραγματοποιούνται από ένα ενιαίο ηλεκτρονικό περιβάλλον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις