Ελλάδα

Ηλεκτρονική λειτουργία του Συμβουλίου Επικρατείας για λόγους δημόσιας υγείας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την αποφυγή, όσον το δυνατόν, της προσέλευσης των δικηγόρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητά η διοίκηση του ΣτΕ μετά τη δημοσίευση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας λόγω κορονοϊού.

Σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας υπενθυμίζει πως υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των υποθέσεων και κατάθεσης των δικογράφων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14 Μαρτίου 2020

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί με την Δ1α/ΓΠ.οικ.17734/12.3.2020 Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Δικαιοσύνης (Β’ 833) για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, επισημαίνονται τα εξής:

Οι δημόσιες συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με εξαίρεση αυτές που αφορούν την παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας και τη δημοσίευση αποφάσεων έχουν ανασταλεί για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020 (άρθρο 1 της ανωτέρω ΚΥΑ).

Η αναστολή αυτή δεν συνεπάγεται κλείσιμο του Δικαστηρίου ούτε παύση των λοιπών λειτουργιών του.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η αναστολή των δημόσιων συνεδριάσεων του ΣτΕ υπαγορεύθηκε από λόγους δημόσιας υγείας, έτσι ώστε να περιοριστούν οι επαφές και, μέσω αυτών, η διάδοση του κορονοϊού, η επικοινωνία των δικηγόρων και των διαδίκων με τους δικαστικούς λειτουργούς του Σ.τ.Ε. ή τις γραμματείες των τμημάτων του για υποθέσεις που επρόκειτο να συζητηθούν και αναβάλλονται πλέον αυτεπαγγέλτως και χωρίς δημόσια συνεδρίαση για άλλη δικάσιμο δεν είναι αναγκαία και καλό θα ήταν να αποφεύγεται για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι για κάθε υπόθεση υπάρχει αριθμός ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ο οποίος επιτρέπει στους διαδίκους και τους πληρεξουσίους τους να έχουν πρόσβαση στην πορεία της υπόθεσής τους από την κατάθεση του ένδικου βοηθήματος ή μέσου μέχρι και την έκδοση απόφασης από τον προσωπικό τους υπολογιστή.

Άλλωστε, και η κατάθεση ένδικων βοηθημάτων και μέσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ήδη από το 2013 εφικτή και με ηλεκτρονικό τρόπο (https://portal.olomeleia.gr/sites/default/files/static/guides/osdydd.pdf).

Τέλος, για διαδικαστικές ενέργειες που δεν είναι δυνατό να γίνουν ηλεκτρονικά, προτρέπονται όλοι οι εισερχόμενοι να μεριμνούν για την απολύμανση των χεριών τους με τα μέσα που υπάρχουν προς τον σκοπό αυτό στις εισόδους των γραμματειών και στις τουαλέτες του Δικαστηρίου. Από την Επιτροπή Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Associated Press: Ο Τραμπ και ο Ρούμπιο εξετάζουν το ενδεχόμενο απόλυσης της Κίμπερλι Γκιλφόιλ μετά τις αναφορές για ανάρμοστη συμπεριφορά
Τραμπ και Ρούμπιο είναι «εξαιρετικά εξοργισμένοι» και οι εξελίξεις για την Γκιλφόιλ αναμένονται μέσα στην εβδομάδα σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το AP
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 12
Εξαφάνιση 14χρονου από τη Μακρινίτσα – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Ο Μακάρυ Χάννα έχει ύψος 1.67 μ., βάρος κανονικό, έχει καστανά σγουρά μαλλιά και καστανά μάτια. Έχει τατουάζ στα χέρια και την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε λευκή μπλούζα και μπλε τζιν παντελόνι
Εξαφάνιση 14χρονου από τη Μακρινίτσα – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού