Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Αποκλειστική χρήση του στο τέλος του μήνα

ηλεκτρονικό εισιτήριο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– Εντολή Σπίρτζη για να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό όποιος αρνηθεί να εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο
– Νωρίτερα σήμερα οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ έκαναν λόγο για φιάσκο
– Οι αποφάσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών

Την παρέμβαση του Χρήστου Σπίρτζη προκάλεσε η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, οι οποίοι έκαναν (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) γνωστό ότι από την Πέμπτη (05.10.2017) θα σταματήσουν να εκδίδουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έδωσε εντολή να παραπεμφθεί άμεσα στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης όποιος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί να εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονική κάρτα.

Παράλληλα, ζήτησε να ενημερωθούν αμέσως οι εισαγγελικές Αρχές και να πράξουν τα δέοντα.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε πως από αύριο, 5  Οκτωβρίου 2017 καταργείται η έκδοση χάρτινων καρτών. Θα εκδίδεται μόνο η ηλεκτρονική κάρτα.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως από το τέλος του Οκτωβρίου θα εκδίδονται και επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ

Σημειώνεται, ότι οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ επικαλούνται ότι δεν έχει υπάρξει σχετικός διάλογος μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των εργαζομένων για την άμεση αντιμετώπιση, όπως υποστηρίζουν, των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε την παύση της έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου από αύριο 5/10/2017 και μέχρι την επίλυση των προβλημάτων, ενώ θα συνεχιστεί κανονικά η έκδοση χάρτινου εισιτηρίου για την εξυπηρέτηση των επιβατών και για να μην υπάρξει απώλεια εσόδων για την Εταιρεία».

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι το Σωματείο έθεσε, εγγράφως, πριν ακόμα ξεκινήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου το ζήτημα της έγκαιρης προετοιμασίας σε όλα τα επίπεδα.

Λένε ακόμα ότι στη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής καταγράφηκαν οι δυσλειτουργίες που προέκυπταν και περίμεναν ότι μετά τις παρεμβάσεις τους θα διορθωθούν οι αστοχίες.

Όμως, όπως λένε τα προβλήματα αντί να αντιμετωπισθούν διογκώθηκαν.

Και τονίζουν:

«Επειδή:

εδώ και ένα χρόνο παρά τις αλλεπάλληλες προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις μας, ζητώντας διάλογο και συνεννόηση, οι αρμόδιοι ( ΣΤΑ.ΣΥ ΟΑΣΑ) κωφεύουν
γνωρίζουμε καλά τα προβλήματα και τις λειτουργικές ιδιαιτερότητες και προτείναμε λύσεις ώστε να καταστεί το σύστημα λειτουργικό
ένα ακόμα σύστημα που έχει χρυσοπληρώσει ο Ελληνικός λαός κινδυνεύει να αχρηστευτεί και δεν θα λειτουργήσει με το «κόψιμο της κορδέλας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε την παύση της έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου από αύριο 5/10/2017 και μέχρι την επίλυση των προβλημάτων, ενώ θα συνεχιστεί κανονικά η έκδοση χάρτινου εισιτηρίου για την εξυπηρέτηση των επιβατών και για να μην υπάρξει απώλεια εσόδων για την Εταιρεία».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις