Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Έρχεται και… συμφέρει!

ηλεκτρονικό εισιτήριο

– Προ των πυλών το ηλεκτρονικό εισιτήριο με προσφορά… γνωριμίας
– Ένα δώρο εάν αγοράσετε δέκα, τόσο για το βασικό κόμιστρο (1,40 ευρώ) όσο και για το μειωμένο (0,60 ευρώ)
– Με την προσφορά αυτή, η τιμή διαμορφώνεται στα 1,27 ευρώ για το βασικό και 0,54 ευρώ για το μειωμένο
– Γνωρίστε την ATH.ENA Card (την «έξυπνη» ηλεκτρονική κάρτα) και το ATH.ENA Ticket (το «έξυπνο» ηλεκτρονικό εισιτήριο) που αντικαθιστούν σταδιακά τα χάρτινα εισιτήρια

Οι υπηρεσίες του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου» (ΑΣΣΚ) έχουν τεθεί σε εφαρμογή, ακολουθώντας το πλάνο μετάβασης που έχει σχεδιάσει ο ΟΑΣΑ. Κάπως έτσι, το ηλεκτρονικό εισιτήριο μπαίνει σιγά – σιγά στην ζωή μας.

Μετά την ολοκλήρωση εγκατάστασης του εξοπλισμού, το σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία. Παράλληλα, σταδιακά θα καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο. Αυτό, πλέον, θα έχει δύο… αντικαταστάτες: Την ATH.ENA Card (την «έξυπνη» ηλεκτρονική κάρτα) και το ATH.ENA Ticket (το «έξυπνο» ηλεκτρονικό εισιτήριο).

Προσφορά… γνωριμίας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Για την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει την παροχή ενός εισιτηρίου δωρεάν, με την αγορά 10 +1 ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Η εφαρμογή του εισιτηρίου 10+1 αφορά, τόσο το βασικό κόμιστρο των 1,40 ευρώ, όσο και το μειωμένο των 0,60 ευρώ.

Συνεπώς, η τιμή του απλού εισιτηρίου – εφόσον αγορασθούν 10 + 1 ηλεκτρονικά εισιτήρια – διαμορφώνεται στα 1,27 ευρώ ανά εισιτήριο και στα 0,54 ευρώ για το μειωμένο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, κ. Ιωάννης Σκουμπούρης σημείωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή έχει έναν διττό χαρακτήρα. Από τη μία πλευρά, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, με την παροχή κινήτρων στο επιβατικό κοινό για την εξοικείωσή του με τα μηχανήματα πώλησης, αλλά και την χρηστικότητα των εισιτηρίων.

Από την άλλη, υλοποιούμε μια πρωτοβουλία με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, από την στιγμή που παρέχουμε έκπτωση στο κόμιστρο μεταφοράς, δίδοντας παράλληλα επιπλέον κίνητρο στους πολίτες για χρήση των ΜΜΜ».

Η “ακτινογραφία” της κάρτας

Η ATH.ENA Card θα υποκαταστήσει, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες μηνιαίες και ετήσιες κάρτες, αλλά και τα μειωμένα και τα ελευθέρας.

ηλεκτρονικό εισιτήριο

Η εν λόγω κάρτα, η οποία θα αποτελέσει και το κύριο προϊόν κομίστρου του ΟΑΣΑ, θα είναι προσωποποιημένη ή απρόσωπη.

– Η απρόσωπη κάρτα υποστηρίζει όλα τα είδη κομίστρου, μικρότερα της μηνιαίας κάρτας, καθώς και αποθηκευμένη αξία. Εάν χαθεί δεν αντικαθίσταται και δεν αποζημιώνεται.

– Αντίστοιχα, το «ΑΤΗ.ΕΝΑ TICKET» ή αλλιώς, το πολλαπλό εισιτήριο προορίζεται κυρίως για τους μεμονωμένους και περιστασιακούς χρήστες. Δηλαδή αυτούς που δεν χρησιμοποιούν συστηματικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποθηκεύοντας συγκεκριμένο αριθμό τύπων κομίστρου.

Και… POS!

Παράλληλα, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, εγκαθίστανται σταδιακά, με βάση τη ζήτηση, 600 συσκευές POS σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Από τα σημεία αυτά, θα διατίθενται έξυπνα εισιτήρια και θα επαναφορτίζονται και οι «έξυπνες» κάρτες με τα διαθέσιμα προϊόντα κομίστρου του ΟΑΣΑ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις