Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Όλες οι ημερομηνίες για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας

ηλεκτρονικό εισιτήριο προσωποποιημένη κάρτα Σπίρτζης παράταση

– Ουρές χωρίς τέλος στα εκδοτήρια για το ηλεκτρονικό εισιτήριο
– Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας
– Δεν θα δοθεί άλλη, είπε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης
– Μέχρι τις 10 με 15 Νοεμβρίου έχουν περιθώριο όσοι έχουν καταθέσει τους φακέλους για την έκδοση κάρτας
– Μέσα στον Νοέμβριο θα λειτουργήσουν και οι μπάρες
– Που αλλού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η προσωποποιημένη κάρτα

Ουρές και ταλαιπωρία για τους πολίτες που θέλουν να βγάλουν προσωποποιημένη κάρτα. Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση έως τις 5 Νοεμβρίου αλλά άλλη ανοχή, δεν θα υπάρξει.

Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου μπορούν οι πολίτες που θέλουν να βγάλουν προσωποποιημένη κάρτα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Την παράταση ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, αλλά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής (19.10.2017) διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη.

Ουρές ταλαιπωρίας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Μπορεί να είναι Κυριακή αλλά στα εκδοτήρια εισιτηρίων σχηματίζονται ξανά ουρές απ’ όσους θέλουν να βγάλουν προσωποποιημένη κάρτα. Και αυτό γιατί την προσεχή Τρίτη (31.10.2017) πρέπει να ανανεωθούν οι σημερινές χάρτινες μηνιαίες κάρτες πολλαπλών διαδρομών.

Ωστόσο οι πολίτες θα μπορούν να εκδώσουν τις νέες προσωποποιημένες κάρτες τους μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου στα συγκεκριμένα εκδοτήρια του δικτύου της ΣΤΑΣΥ.

ηλεκτρονικό εισιτήριο προσωποποιημένη κάρτα Σπίρτζης παράταση

Οι παρατάσεις

Την παράταση μιας εβδομάδας για να βγουν οι κάρτες ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Και πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο νέας παράτασης στη διαδικασία της επί τόπου έκδοσης καρτών στα εκδοτήρια. Όπως είπε, άλλωστε, εκδίδονται 10 χιλιάδες κάρτες την ημέρα και η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους θα έχουν οι πολίτες που έχουν καταθέσει το φάκελο με τα στοιχεία τους και ανήκουν στις ομάδες που επιδοτούνται, η παράταση είναι μέχρι τις 10 με 15 Νοεμβρίου. Εφόσον έχουν ήδη αφήσει το φάκελο με τα στοιχεία τους στα εκδοτήρια.

ηλεκτρονικό εισιτήριο προσωποποιημένη κάρτα Σπίρτζης παράταση

Όσοι επιλέγουν αυτή τη διαδικασία, η κάρτα θα τους σταλεί με το ταχυδρομείο στο σπίτι τους μέσα σε δύο – τρείς ημέρες.

Σημειώνεται ότι η κάρτα για τις αστικές συγκοινωνίες θα είναι συμβατή με τον προαστιακό, γίνονται συζητήσεις για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα Μουσεία.

Χρήστος Σπίρτζης: Συγγνώμη

Ο υπουργός Μεταφορών ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται. Εκτίμησε, όμως, ότι δε θα χρειαστεί να υπάρξει άλλη ταλαιπωρία, γιατί αυτές οι κάρτες εκδίδονται άπαξ και κάθε μήνα θα χρειάζεται μόνο η φόρτιση τους στα μηχανήματα (με την αγορά δηλαδή νέων διαδρομών).

Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα γίνει εντός του Νοεμβρίου, οπότε θα λειτουργήσουν και οι μπάρες.

ηλεκτρονικό εισιτήριο προσωποποιημένη κάρτα Σπίρτζης παράταση

Τις πταίει για την καθυστέρηση

Τα κυκλώματα των πλαστών εισιτηρίων ήταν η απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη. Ο υπουργός Μεταφορών απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια εντός και εκτός Αττικής.

Ήταν ένας από τους λόγους. Ο δεύτερος, κατά τον Χρήστο Σπίρτζη, είχε να κάνει με θεσμικούς ζητήματα, όπως αυτό που προέκυψε με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Όπως είπε έπρεπε να είναι εξασφαλισμένο το απόρρητο της μετακίνησης. Εξήγησε επίσης, ότι δε θα μπορούσε να γίνει η διαδικασία μέσω ΚΕΠ, λόγω της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι δε θα δείξει καμία ανοχή στα κυκλώματα που θέλουν να σαμποτάρουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Είπε επίσης ότι «τα εισιτήρια θα φτηνύνουν πολύ όταν έχουμε καλύψει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την κλοπή που γινόταν μέχρι σήμερα».

Το στοίχημα

Ερωτηθείς για τα σενάρια να δοθεί μέρος του υπερπλεονάσματος για τη διαγραφή των δύο τελευταίων δόσεων του ΕΝΦΙΑ ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Εγώ δεν θέλω να είναι οριζόντια η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά επιλεκτική και να αφορά τα χαμηλά εισοδήματα».

Αναφερόμενος στη γενική πολιτική της κυβέρνησης, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν μέτρα που δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης. Είπε ωστόσο, ότι είναι υπερήφανοι γιατί όποτε μπορούν να ασκήσουν φιλολαϊκή πολιτική, το κάνουν.

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Αυτιά αν θα γίνουν εκλογές το 2018, απάντησε αρνητικά και έβαλε και… στοίχημα με τον γνωστό δημοσιογράφο! Ο τελευταίος “έβαλε” ένα κρασί από τη Σάμο και ο υπουργός ένα μπουκάλι κρασί κι ένα μπουκάλι… ούζο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις