Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Πόλεμος εργαζομένων – υπουργείου

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Πόλεμος εργαζομένων – υπουργείου

Μια επανάσταση που τελείωσε πριν καν γίνει και ένας πόλεμος για το ηλεκτρονικό εισιτήριο ανάμεσα στους εργαζόμενους και το υπουργείο Μεταφορών.

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη όταν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ ενημέρωναν το επιβατικό κοινό ότι αποφάσισαν από σήμερα Πέμπτη να μην εκδίδουν ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο επιβατικό κοινό αλλά και την παρέμβαση του κ. Σπίρτζη ο οποίος απείλησε με παραπομπή στο πειθαρχικό τους υπαλλήλους.

Σήμερα, και ενώ όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς δεν ήξεραν τελικά τι τους ξημερώνει, ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, κ. Ρενιέρης, δήλωσε στο newsit.gr ότι τελικά οι εργαζόμενοι έκαναν πίσω.

Το μεσημέρι, εκδόθηκε μια ανακοίνωση από το εν λόγω σωματείο με την οποία εγκαλούν τον κ. Σπίρτζη για… αντεργατικές συμπεριφορές.

«Μας δημιούργησε», λένε, «αλγεινή εντύπωση και αγανάκτηση η εντολή του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Σπίρτζη προς τη ΣΤΑ.ΣΥ για τη παραπομπή στον εισαγγελέα (!) και στο πειθαρχικό συμβούλιο της εταιρείας, με το ερώτημα της απόλυσης (!) κάθε υπάλληλο που θα αρνηθεί την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων».

Στην συνέχεια κάνουν πάλι λόγο για λειτουργικά και τεχνικά προβλήματα για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Κατηγορούν τον υπουργό ότι δικαιολογεί αυτούς που δεν δέχεται τον διάλογο και τον καλούν να στείλει εισαγγελέα σε όλους τους υπεύθυνους εντός και εκτός ΣΤΑΣΥ.

Τέλος, απειλούν τον υπουργό ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των εργαζομένων..

Διευθύνων σύμβουλος ΟΑΣΑ: Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι λειτουργικό

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιάννης Σκουμπούρης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 είπε:

«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι λειτουργικό και ήδη τα έσοδα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι στο 10% των εσόδων του συστήματος και βαίνει αυξανόμενο. Αυτή τη στιγμή το σύστημα είναι πλήρως λειτουργικό σε όλη του την έκταση. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι το στηρίζουν διότι σήμερα το σύστημα είναι λειτουργικό και όποιος πάει να κάνει ότι χρειάζεται να κανει, το κάνει και βρίσκει εργαζόμενους οι οποίοι ανταποκρίνονται».

Είπε ακόμα ότι «από τον επόμενο μήνα οι συμπολίτες μας θα έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικές κάρτες μηνιαίες και με αυτές θα κυκλοφορούν στο σύστημα. Η σκοπιμότητα ενός τέτοιου έργου και τα πολλαπλά οφέλη ένα από τα οποία είναι ήδη έχουμε ένα εκπτωτικό προϊόν.

Το 10 +1 εισιτήρια που όποιος τ’ αγοράσει αντί για 1,40 που κάνει το εισιτήριο κοστίζει 1,27 στην πορεία θα έχουμε και άλλα οφέλη.  Από σήμερα εκδίδουμε μόνο ηλεκτρονικές κάρτες».

Και πρόσθεσε: «Από τον Αύγουστο λειτουργεί μόνο ηλεκτρονικό εισιτήριο στο αεροδρόμιο, και στις γραμμές των λεωφορείων και στο Μετρό συνεπώς είναι μια νέα πραγματικότητα.  Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι μια νέα πραγματικότητα η οποία θα αφήσει πίσω της εκ των πραγμάτων λόγω της εφαρμοζόμενης τεχνολογίας και κάθε άλλη παραβατικότητα».

Κάθε εβδομάδα στέλνουμε μια περίπτωση πλαστού εισιτηρίου στην δικαιοσύνη

«Κάθε εβδομάδα ο ΟΑΣΑ στέλνει μια περίπτωση πλαστού εισιτηρίου στη Δικαιοσύνη. Για όλα αυτά γίνεται μια κίνηση προς μια κατεύθυνση καινοτομική σε σχέση με την πραγματικότητα που είχαμε και αυτή πρέπει να τη στηρίξουμε και να την αγκαλιάσουμε».

Παραδέχθηκε ότι είμαστε στο αρχικό στάδιο ενός εκτεταμένου μεγάλου συστήματος το οποίο στον αρχικό του προϋπολογισμό ήταν διπλάσιο από το TAXIS. «Αρα», είπε,  «αντιλαμβάνεστε την περιπλοκότητα του συστήματος και επειδή είναι η πρώτη φάση που λειτουργεί και πιθανόν να υπάρχει κάπου κάποια ζητήματα».

Κοινωνικό εισιτήριο

«Οι κοινωνικές πολιτικές που ασκούνται συνεχίζουν να ασκούνται, επομένως οι άνεργοι θα μετακινούνται δωρεάν, οι πολύτεκνοι θα μετακινούνται με το μισό, τα ΑΜΕΑ δωρεάν κλπ αυτό έχει εξασφαλιστεί».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις