Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο τέλος από σήμερα!

Ηλεκτρονικό εισιτήριο τέλος από σήμερα!

– Παρά τις προειδοποιήσεις του ίδιου του υπουργού Μεταφορών οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑΣΥ δεν εκδίδουν σήμερα ηλεκτρονικό εισιτήριο
– Εντολή Σπίρτζη για παραπομπή στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης όποιου εργαζόμενου αρνηθεί να εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο
– «Και να θέλουμε να το εφαρμόσουμε δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε», δηλώνουν οι εργαζόμενοι

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν να εκδώσουν σήμερα ηλεκτρονικό εισιτήριο και εισέπραξαν την άρνηση των εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ.

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑΣΥ (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) ανακοίνωσαν την αναστολή έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έδωσε εντολή να παραπεμφθεί άμεσα στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης όποιος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί να εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονική κάρτα.

Παράλληλα, ζήτησε να ενημερωθούν αμέσως οι εισαγγελικές Αρχές και να πράξουν τα δέοντα.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε πως από σήμερα, 5  Οκτωβρίου 2017 καταργείται η έκδοση χάρτινων καρτών. Θα εκδίδεται μόνο η ηλεκτρονική κάρτα.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως από το τέλος του Οκτωβρίου θα εκδίδονται και επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ

Σημειώνεται, ότι οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ επικαλούνται ότι δεν έχει υπάρξει σχετικός διάλογος μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των εργαζομένων για την άμεση αντιμετώπιση, όπως υποστηρίζουν, των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, Λευτέρης Ρενιέρης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 είπε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: «Από τη σκοπιά της εταιρείας προφανώς είναι καλό γιατί αυτό μειώνει δραστικά την εισιτήριο-διαφυγή.

Και πρόσθεσε: «Εμείς θα θέλαμε να εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο εχθές αλλά το εισιτήριο αυτό δε λειτουργεί. Έχει πάρα πολλά προβλήματα, εκτιθέμεθα καθημερινά σαν εταιρεία και σαν εργαζόμενοι γιατί το σύστημα αυτό δεν έχει ρονταριστεί. Αυτό το σύστημα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά στη γραμμή 1 από το Φεβρουάριο του ’17».

Αναφορικά με την ανακοίνωση του κ. Σπίρτζη για την εφαρμογή του μέτρου είπε:

«Θα παραπεμφθούμε στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης αφού το θέλει ο κ.Σπίρτζης θα το κάνουμε. Και να θέλουμε να το εφαρμόσουμε δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε, δεν γίνεται να το εφαρμόσουμε γιατί μπορώ να σας δώσω χαρακτηριστικά παραδείγματα για να σας πω τι συμβαίνει που θεωρώ ότι και ο ίδιος ο υπουργός να μη τα γνωρίζει. Από πέρυσι τέτοια εποχή εμείς είχαμε εντοπίσει προβλήματα, τα επισημάναμε, τα στείλαμε και έχουμε κάνει γύρω στις 10-12 επιστολές προς τη διοίκηση του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ μιας και οι δικοί μας εργαζόμενοι είναι αυτοί που το δουλεύουν και το γνωρίζουν από μέσα. Αυτοί το χειρίζονται, δεν το χειρίζεται ούτε ο διευθύνων σύμβουλος ούτε ο υπουργός».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις