Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ηλιούπολη: Αθώα η 19χρονη – θύμα trafficking για τις κατηγορίες πως δεν είχε άδεια άσκησης επαγγέλματος

Ηλιούπολη: Αθώα η 19χρονη – θύμα trafficking για τις κατηγορίες πως δεν είχε άδεια άσκησης επαγγέλματος

Την απαλλαγή της 19χρονης κοπέλα η οποία έπεσε θύμα trafficking και κρατούνταν στην Ηλιούπολη αποφάσισε το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωση της 19χρονης από την Ηλιούπολη (την οποία αιχμαλώτισε και εξέδιδε ο αστυνομικός σύντροφός της) ήταν σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κοπέλα πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία ότι «εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Συγκεκριμένα, στο δικαστήριο η υπεράσπιση της 19χρονης υπέβαλε απόσπασμα της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να καταδείξει ότι κατά το χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα «ο κατηγορούμενος εξακολούθησε να την κατακρατεί ως τις αρχές Μαΐου 2021».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 19χρονης «για την πράξη αυτή του επιβλήθηκε αυτή κάθειρξη 12 ετών για εμπορία άνθρωπων κατ’ επάγγελμα».

Ως προς το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση, το δικαστήριο χαρακτήρισε ανέγκλητη την πράξη, καθώς έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις