Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Ηλιούπολη: Δήλωνε οδοντοτεχνίτης αλλά παρουσιαζόταν ως οδοντίατρος – Τι καταγγέλλουν τα θύματά του

Ηλιούπολη: Δήλωνε οδοντοτεχνίτης αλλά παρουσιαζόταν ως οδοντίατρος – Τι καταγγέλλουν τα θύματά του

Μια αδιανόητη υπόθεση ιατρικής απάτης από έναν μεσήλικα που δήλωνε οδοντοτεχνίτης, αλλά παρουσιαζόταν ως οδοντίατρος και λειτουργούσε ιατρείο στην Ηλιούπολη, για να κάνει σφραγίσματα, να τοποθετεί γέφυρες και να προβαίνει σε ιατρικές πράξεις, εξετάζει με προσοχή η Ασφάλεια.

Ο 51χρονος ξεσκεπάστηκε μετά από καταγγελία πολίτη στις Αρχές, στον οποίο ο απατεώνας – «οδοντίατρος» είχε τοποθετήσει γέφυρα, παρουσιάστηκαν επιπλοκές και όταν το θύμα επισκέφτηκε έναν άλλο οδοντίατρο για να λάβει και μια δεύτερη γνώμη για την κατάσταση των δοντιών του, διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες που είχε κάνει στο στόμα του δεν ήταν συμβατές με την ιατρική επιστήμη.

Μετά την σύλληψη του μαϊμού- «οδοντίατρου», οι αστυνομικοί προσπαθούν να δουν το μέγεθος της απάτης καθώς είναι σίγουροι ότι υπάρχουν και άλλα θύματα που έχουν πέσει στα νύχια του.

Το «οδοντιατρείο» στην Ηλιούπολη

Η περίπτωση του 51χρόνου «οδοντιάτρου» θυμίζει μια φρικτή υπόθεση πριν από δεκαετίες που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με κεντρικό πρόσωπο έναν απατεώνα «οδοντίατρο», ο όποιος τοποθετούσε βίδες στα δόντια των ασθενών του τις οποίες στερέωνε με κόλλα στιγμής, και ξεσκεπάστηκε πριν από μερικές ημέρες. Ένας 59χρονος – θύμα του, προσέφυγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε όλα όσα φρικτά είχε υποστεί και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σήμα της αστυνομίας, σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης ο οποίος διατηρεί οδοντιατρείο στην οδό Λασκάρεως στην Ηλιούπολη, το έτος 2022 είχε προβεί σε ιατρική πράξη τοποθέτησης οδοντιατρικής γέφυρας στον 59χρονο.

Όμως, μετά από μικρό χρονικό διάστημα, παρουσιάστηκαν επιπλοκές και εκείνος μετέβη εκ νέου στον «μαϊμού» οδοντίατρο, προκειμένου να επιδιορθωθεί η επιπλοκή, ενώ ακολούθως επισκέφθηκε έτερο οδοντιατρείο. Τα όσα διαπίστωσε ο πραγματικός οδοντίατρος μετά την εξέτασή του προκαλούν τρόμο.

Όπως αναφέρεται στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, «διαπιστώθηκε ότι οι ιατρικές πράξεις στις οποίες είχε υποβληθεί, ήταν ασύμβατες με την επιστήμη της οδοντιατρικής και ως εκ τούτου, προέβη σε καταγγελία στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών».

Η σύλληψη 

Ο 59χρονος μετά την καταγγελία στις Αρχές αλλά και στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών το πρωί της Δευτέρας και μετά από ραντεβού που είχε κλείσει, επισκέφτηκε το οδοντιατρείο της Ηλιούπολης, συνοδευόμενος μάλιστα από εκπρόσωπο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Παράλληλα, είχε ενημερωθεί και η αστυνομία και άνδρες της Άμεσης Δράσης έκαναν έφοδο στο σημείο και οδήγησαν τον κατηγορούμενο στο Τμήμα Ασφαλείας της Ηλιούπολης.

Τι βρήκαν στο «οδοντιατρείο»

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί του Τ.Α Ηλιούπολης το πρωί της Τρίτης πραγματοποίησαν έφοδο στο οδοντιατρείο παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ο χώρος ήταν πλήρως εξοπλισμένος με οδοντιατρικά εργαλεία και μηχανήματα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος αποδείξεων και τιμολογίων, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια συσκευή πει POS και σφραγίδα με τα στοιχεία του οδοντιατρείου.

Δηλώνει οδοντοτεχνίτης 

Κατά την εξέταση του στους αστυνομικούς, ο 51 χρόνος δήλωσε ότι έχει γνώσεις οδοντοτεχνίτη ενώ παραδέχθηκε ότι δεν κατέχει πτυχίο οδοντιατρικής. «Από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατά δήλωσή του έχει γνώσεις οδοντοτεχνίτη, δεν κατέχει πτυχίο ιατρικής και ως εκ τούτου λειτουργούσε το οδοντιατρείο χωρίς να απαιτούμενη άδεια λειτουργίας και εξασκήσεως επαγγέλματος, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος με την αξιόποινη πράξη του και προκαλώντας τον παθόντα σωματική βλάβη» αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Αστυνομίας.

Ο συλληφθείς μετά από δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για: σωματική βλάβη και απάτη αλλά και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματός οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις