Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Ημέρα πένθους για την Αλόννησο»- Τι λέει στο newsit.gr η διευθύντρια του σχολείου της Κάρολαϊν

Γλυκά Νερά

Για μια βαθιά συντετριμμένη και σοκαρισμένη κοινωνία στην Αλόννησο κάνει λόγο η διευθύντρια του γυμνασίου/ λυκείου του νησιού, όπου φοίτησε η Κάρολαϊν, που χθες (11.05.2021) βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια κακοποιών, μπροστά στα μάτια της -μόλις 11 μηνών- κόρης της, στα Γλυκά Νερά.

«Χθες, όταν η είδηση έφτασε εδώ, μούδιασε όλο το νησί» περιγράφει στο newsit.gr εμφανώς σοκαρισμένη και συντετριμμένη, η Μερόπη Μαχαιρίδου, διευθύντρια του σχολείου (Γυμνάσιο- Λύκειο Αλόννησου) στο οποίο φοίτησε η Κάρολαϊν. Όπως συνεχίζει να μας λέει: «Ακόμα και οι καινούριοι συνάδελφοι, που δεν γνώρισαν την Κάρολαϊν, μας είδαν τόσο ταραγμένους όλους, και κατάλαβαν τι σήμαινε για εμάς αυτό το κορίτσι, σαν να ήξεραν και οι ίδιοι το παιδί. Τώρα, όλοι οι κάτοικοι λένε πως ήταν ένας ‘τζάμπα’, ένας απάνθρωπος θάνατος. Αναρωτιόμαστε: ‘γιατί να γίνει όλο αυτό;’ Είμαστε όλοι με σκυφτά τα πρόσωπα. Είναι δύσκολο, είναι μια ημέρα πένθους για το νησί».

Το κορίτσι που αγαπούσε όλη η Αλόννησος

«Η Κάρολαϊν μας ήταν η χαρά ζωής» συνεχίζει να περιγράφει για την πρώην μαθήτριά της η κα Μαχαιρίδου και συμπληρώνει: «Ήταν πολύ εξωστρεφής, πάντα χαρούμενη, γελαστή και αισιόδοξη. Και πόσο κοινωνική. Ήταν το κεντρικό πρόσωπο σε όλες τις παρέες. Ένα ιδιαίτερο πλάσμα, χαρισματικό, ένα ιδιαίτερο παιδί, έξυπνη, αριστούχος μαθήτρια, σημαιοφόρος. Πάνω από όλα όμως ήταν ένα παιδί με ήθος. Ήταν και τόσο δραστήρια- και με τον αθλητισμό, και με θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο, στις οποίες έπαιρνε σε όλες μέρος. Ήταν και όμορφη σε όλα της- και όμορφο πρόσωπο και όμορφη στη ψυχή. Ένα μάλαμα ήταν».

Πως χτίστηκε η σχέση της Κάρολαϊν με τον σύζυγό της

Η κα Μαχαιρίδου μάς μίλησε και για τον μεγάλο έρωτα που είχαν η Κάρολαϊν και ο σύζυγός της. – « H Κάρολαϊν έφυγε από το νησί πριν από 2 χρόνια όταν και παντρεύτηκε τον σύζυγό της. Η σχέση τους ξεκίνησε όταν εκείνη ήταν μαθήτρια στην πρώτη τάξη του Λυκείου. Ο Μπάμπης είχε έρθει ένα Πάσχα εδώ, στο σπίτι που έχει η οικογένειά του στο νησί. Ο ίδιος έρχεται άλλωστε όποτε μπορεί εδώ- καλοκαίρια, Χριστούγεννα, Πάσχα. Για ένα μεγάλο διάστημα, η σχέση τους ήταν εξ αποστάσεως. Όποτε μπορούσε ο Μπάμπης ερχόταν στο νησί κι ήταν μαζί. Ήταν λοιπόν μια σχέση από απόσταση μέχρι να τελειώσει η Κάρολαϊν το Λύκειο και να μπορέσουν να είναι μαζί. Με το που τελείωσε το κορίτσι το σχολείο, παντρεύτηκαν. Η Κάρολαϊν το ήθελε πολύ. Έκαναν και το παιδάκι τους και ήταν τόσο ευτυχισμένοι. Έβλεπα την μητέρα της και μάθαινα τα νέα της, ότι ολοκλήρωσε την ευτυχία της με το μωράκι τους.
Είχα προσωπικές σχέσεις με την Κάρολαϊν, όπως άλλωστε και με όλα τα παιδιά σε αυτό τον μικρό τόπο. Τα παιδιά μάς εκμυστηρεύονται τις χαρές τους και τις λύπες τους. Είχαμε πάει πενθήμερη εκδρομή με την Κάρολαϊν. Μας το έλεγε – ήταν ερωτευμένη με τον άντρα της από παιδί.

 

Click4more: Γλυκά Νερά: Το πρώτο βράδυ του 32χρονου πιλότου χωρίς την Καρολάϊν


Παράλληλα, ήθελε πολύ να πάει στο πανεπιστήμιο, για αυτό και γράφτηκε αμέσως στη σχολή της. Περίμενε λίγο να μεγαλώσει το παιδί της και μετά θα την τελείωνε τη σχολή. Είχε όνειρα.
Οι γονείς της μένουν εδώ. Ο πατέρας της έχει ένα πρόβλημα υγείας. Μετά από ένα ατύχημα που είχε, παραμένει στο κρεβάτι. Είναι όμως και αυτός ένας χαρούμενος άνθρωπος. Από την πλευρά της μητέρας της έχει και έναν αδελφό στις Φιλιππίνες.
Ήταν πάντως ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι ο Μπάμπης και η Κάρολαϊν και ο έρωτας τους δυνατός. Και εκείνος ήταν πολύ ερωτευμένος. Τον ξέρω και τον ίδιο από μικρό παιδάκι, γιατί η μητέρα του ήταν συνάδελφός μας. Είναι και αυτός ένα εξαιρετικό παιδί. Κουράγιο να του δίνει ο Θεός».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις