«Ημέρες Θάλασσας» 2019 στον Πειραιά με περισσότερες από 70 εκδηλώσεις

Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά με πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις που σχετίζονται με τη θάλασσα. Ένα 10ήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Πειραιά, μέχρι τις 12 Μαΐου σε διάφορα σημεία του δήμου.

Πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις που σχετίζονται με τη θάλασσα, περιλαμβάνονται στο 10ήμερο εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας», που διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Πειραιά, από τις 3 έως τις 12 Μαΐου σε διάφορα σημεία του δήμου. Πρόκειται για δωρεάν δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο τη θάλασσα και τον Πειραιά και με άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τη ναυτιλία, τον αθλητισμό και τη ψυχαγωγία. Ανάμεσα σε αυτά που μπορούν να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες, περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, εκθέσεις εικαστικών, δράσεις που προβάλλουν τις παραδόσεις και τους τόπους των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά, αλλά και δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, διαλέξεις και συνέδρια.

O δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Πληροφορικής, Επικοινωνίας -Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης Ανδρέας Βεντούρης και η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) Σταυρούλα Αντωνάκου, παρουσίασαν το πρόγραμμα των «Ημερών Θάλασσας 2019» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων και φορέων της πόλης. «Έχουμε ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Όπως είναι οι επισκέψεις στην τριήρη “Ολυμπιάς” του Πολεμικού μας Ναυτικού και το ετήσιο street party στην Τρούμπα, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου. Φυσικά περιλαμβάνονται και φέτος ξεναγήσεις, εικαστικές εκθέσεις, δράσεις που προβάλλουν τις παραδόσεις και τους τόπους των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά και πολλές άλλες τις οποίες θα δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμα», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Εκτός από το διαδίκτυο και το δημαρχείο της πόλης, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μέσω φυλλαδίων που θα μοιραστούν στους κεντρικούς σταθμούς του Μετρό στην Αθήνα, ενώ στις οθόνες του Ηλεκτρικού και του Μετρό θα προβάλλονται σποτάκια, κατέληξε ο δήμαρχος, καλώντας τους πολίτες της Αττικής, και όχι μόνο, να προσέλθουν για να γνωρίσουν τις ομορφιές του Πειραιά.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Πληροφορικής, Επικοινωνίας – Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης Ανδρέας Βεντούρης, κατά την ομιλία του, έκανε λόγο για «μία συλλογική προσπάθεια, η οποία απαιτεί πολύ μεγάλη δουλειά, οργάνωση και κόπο από όλους». «Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 3 Μαΐου στις 19:00, στην πλατεία Αλεξάνδρας και φέτος αποφασίσαμε να έχουμε μουσική από τη Φιλαρμονική του δήμου Πειραιά, από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και από το Πρότυπο Μουσικό Σχολείο και πιστεύουμε ότι μπορούν να παράξουν ένα πολύ ωραίο και ποιοτικό αποτέλεσμα» είπε.

Ανάμεσα σε άλλα, θα υπάρξουν εκδηλώσεις «Street Food» και ρεμπέτικες συναυλίες, το περιβόητο πλέον «Street Party» στην Τρούμπα, ενώ το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά θα παρουσιάσει τα έργα των μαθητών του, στήνοντας μία εικονική αγορά με τις δημιουργίες τους. Την ίδια περίοδο μάλιστα, από τις 30 Απριλίου μέχρι 12 Μαΐου θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη, όπως η Ανθοκομική Έκθεση, το «Yacht Show» και άλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι επιστολές πάθους που βρέθηκαν στο υπόγειο του σπιτιού του

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι επιστολές πάθους που βρέθηκαν στο υπόγειο του σπιτιού του

Επιστολές πάθους έκρυβε η αποθήκη του σπιτιού του Δημήτρη Λιγνάδη και τις οποίες παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα “Μπαμ”. Το υλικό αυτό όπως αναφέρει η εφημερίδα, ... Διαβάστε περισσότερα
Δημόπουλος: Δε μπορούμε να σκεφτόμαστε χαλάρωση του lockdown (video)

Δημόπουλος: Δε μπορούμε να σκεφτόμαστε χαλάρωση του lockdown (video)

Πολύ δύσκολη η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας. Ειδικοί σημειώνουν πως ακόμα... δεν πρέπει να περιμένουμε χαλάρωση των αυστηρών μέτρων. Ανησυχούν οι μεταλλάξεις που είναι η κύρια αιτία του τρίτου κύματος.
Σεισμός στην Ελασσόνα: «Αγώνας» για να στεγαστούν οι κάτοικοι – Διαρκείς μετασεισμοί

Σεισμός στην Ελασσόνα: «Αγώνας» για να στεγαστούν οι κάτοικοι – Διαρκείς μετασεισμοί

Για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων κατοίκων από τον σεισμό στις περιοχές της Ελασσόνας και του Τυρνάβου, συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδιασμού της Περιφέρειάς Θεσσαλίας ... Διαβάστε περισσότερα
Lockdown: Ένας χρόνος… «μαρτύριο» – Πως βιώνουν οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο την πανδημία

Lockdown: Ένας χρόνος… «μαρτύριο» – Πως βιώνουν οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο την πανδημία

Ένας χρόνος από την επιβολή του πρώτου lockdown στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2020. Εργαζόμενοι σε εστίαση, λιανεμπόριο, νοσοκομεία, σχολεία περιγράφουν το πως ζουν το «μαρτύριο» της πανδημίας. Κραυγή αγωνίας για τεράστια σωματική και ψυχολογική κόπωση.
Μόσιαλος: H κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς με κορονοϊό

Μόσιαλος: H κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς με κορονοϊό

H βρετανική μελέτη RECOVERY έδειξε ότι η κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς Covid -19. Τα αποτελέσματα της έδειξαν πως δεν υπάρχει σημαντική ... Διαβάστε περισσότερα