Ημερομηνίες για επίδομα θέρμανσης και τέλη κυκλοφορίας – Τι θα γίνει με τα αναδρομικά κληρονόμων

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Ποιες είναι οι σημαντικές ημερομξηνίες που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Μέχρι πότε μπορούμε να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας. Μεταξύ των προθεσμιών που δεν πρέπει να χάσουμε, είναι αυτή για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, που πρέπει να γίνουν μέχρι τις 11/01/2021.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησαν οι Σουζάνα Κλημεντίδη, δικηγόρος, η Ματίνα Τριανταφύλλη, δικηγόρος και εργατολόγος και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, φοροτεχνικός, αναφορικά με όλα τα θέματα της οικονομίας που μας απασχολούν.

Μεταξύ των προθεσμιών που δεν πρέπει να χάσουμε, είναι αυτή για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, που πρέπει να γίνουν μέχρι τις 11/01/2021. «Δεν υπάρχει παράταση σε αυτό. Όσοι αγόρασαν πετρέλαιο μέχρι τις 31/12 έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν την αίτηση έως τις 11/01/2021 για να πάρουν την επιδότηση. Φέτος το επίδομα πετρελαίου έχει ανέβει και πάει μέχρι τα 650 ευρώ», τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

Επίσης, μέχρι τις 26/02/2021 πρέπει να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και να προχωρήσουν όσοι το επιθυμούν σε κατάθεση πινακίδων.

Σε ό,τι αφορά στις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Αντωνόπουλος είπε ότι «Το υπουργείο στις 31/12/2020 έβγαλε την ανακοίνωση για την παράταση για τις δηλώσεις που αφορούν στα αναδρομικά των συνταξιούχων, δηλώσεις που αφορούν κληρονόμους, για τις επιδοτήσεις αγροτών, και για κατοίκους εξωτερικού, όλα πήραν παράταση ώστε να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να εξυπηρετηθούν και να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους».

Τι θα γίνει με τα αναδρομικά κληρονόμων

Για το θέμα των κληρονόμων για τα αναδρομικά συντάξεων η κ. Τριανταφύλλη είπε ότι «Όσοι πρόλαβαν και έκαναν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 21/12, και έβαλαν και τα πιστοποιητικά στο σύστημα, μας είπε ο υπουργός ότι μέχρι τις 15/01/2021 θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Οι υπόλοιποι που δεν είχαν τα πιστοποιητικά, θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τον Μάρτιο, όσοι ανεβάσουν τα πιστοποιητικά μέχρι τις 28/02/2021».
«Αν τα ειρηνοδικεία δεν έχουν ανταποκριθεί στον όγκο των αιτήσεων για πιστοποιητικά, υπάρχει πιθανότητα να δοθεί παράταση», πρόσθεσε η ίδια, ενώ τόνισε ότι στους συνταξιούχους που καταβλήθηκαν τα αναδρομικά τον Οκτώβριο υπάρχουν πάρα πολλά λάθη.

Παράταση του νόμου Κατσέλη έως τις 30 Απριλίου

«Το θετικό νέο είναι ότι υπάρχει παράταση στο νόμο Κατσέλη σίγουρα μέχρι το τέλος Απριλίου. Πάμε σε αναστολή, όπως φαίνεται, της ισχύος του πτωχευτικού. Κρίσιμο είναι το τι θα γίνει με τις διαδικασίες των πλειστηριασμών και τις αναστολές τους. Περιμένουμε επίσης το πρόγραμμα Γέφυρα για τις επιχειρήσεις», είπε η κ. Κλημεντίδη για τους δανειολήπτες.

«Τέλος του χρόνου έληξε η αναστολή πληρωμών για τους συνεπείς δανειολήπτες. Έχει ανακοινωθεί ότι θα δοθεί παράταση αν συνεχίσει το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας. Όμως, όσοι είχαν υποβάλει αίτηση στο πρόγραμμα Γέφυρα και δεν έχουν λάβει απάντηση, έχουν το δικαίωμα να επιδοτείται η δόση τους έως και 90%. Το μεγάλο πρόβλημα είναι για όσους δεν εξυπηρετούταν μέχρι σήμερα το δάνειό τους», πρόσθεσε η ίδια.

Η διαδικασία για το επίδομα θέρμανσης

Για το επίδομα θέρμανσης μπαίνετε στο aade.gr και επιλέγετε το myθέρμανση και μπαίνετε στην εφαρμογή. Εκεί βγαίνουν δύο επιλογές: Η μία εκδήλωση ενδιαφέροντος, η άλλη τα παραστατικά μου, που είναι για φυσικό αέριο κλπ.
Επιλέγετε την εκδήλωση ενδιαφέροντος και βγαίνει η φόρμα όπου συμπληρώνετε κωδικούς πρόσβασης (κωδικοί TAXIS). Βάζουμε username και password. Μετά επιλέγετε το 2020-2021 υποβολή διαχείρισης αίτησης. Πατάτε μετά συμπλήρωση αίτησης. Κάνετε αποδοχή των στοιχείων και συνεχίζουμε για να βάλουμε στοιχεία.

Στην επόμενο καρτέλα, ζητάμε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης. Το επόμενο που ζητάει η πλατφόρμα είναι να βάλετε τα πρώτα εννιά στοιχεία που εμφανίζει ο λογαριασμός ρεύματος. Στη συνέχεια συμπληρώνετε διεύθυνση κατοικίας και τον οικισμό που βρίσκεται το σπίτι.

Τέλος συμπληρώνετε τα τετραγωνικά του ακινήτου. Αν νοικιάζετε το σπίτι θα πρέπει να συμπληρώσετε το ΑΦΜ και το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη. Το ίδιο και αν σας έχει παραχωρηθεί κάποιο οίκημα. Προσθέτουμε email, κινητό τηλέφωνο, λογαριασμός τράπεζας και μετά από έλεγχο που κάνετε αν έχουν δοθεί σωστά όλα τα στοιχεία, πατάτε ΟΚ. «Είναι απλή διαδικασία. Μπορεί ο πολίτης να μπει με κωδικούς TAXIS και να υποβάλλει την αίτηση για να επιδοτηθεί», σχολίασε ο κ. Αντωνόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Ράπισμα» στον Κιμούλη για Δούκα και Μπεκατώρου

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Ράπισμα» στον Κιμούλη για Δούκα και Μπεκατώρου

Ιδιαίτερα εοχλημένη εμφανίστηκε η δημοφιλής ερμηνεύτρια, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μετά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Κιμούλης δημόσια για τις καταγγελίες γυναικών ηθοποιών σε βάρος του για ... Διαβάστε περισσότερα
Νέα 48ωρη απεργία κήρυξε η ΠΟΥΕΝ – Πρόβλημα στις εμπορευματικές μεταφορές

Νέα 48ωρη απεργία κήρυξε η ΠΟΥΕΝ – Πρόβλημα στις εμπορευματικές μεταφορές

Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για το ναυτικό προσωπικό της πλοηγικής υπηρεσίας, προκήρυξε απόψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας. H απεργία, που δημιουργεί πρόβλημα στην ... Διαβάστε περισσότερα
Σκληρό lockdown στην Αττική, άνοιγμα σχολείων «στον αέρα» και click away ξανά – Όλα τα σενάρια

Σκληρό lockdown στην Αττική, άνοιγμα σχολείων «στον αέρα» και click away ξανά – Όλα τα σενάρια

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη για τους λοιμωξιολόγους μετά τη μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση στην Αττική. Σκέψεις για lockdown στην πρωτεύουσα, «πισωγύρισμα» στο λιανεμπόριο και όλα ανοιχτά για τα σχολεία. Ανησυχία για τον μεταλλαγμένο βρετανικό ιό.
48ωρη απεργία κρίθηκε παράνομη από το πρωτοδικείο Πειραιά

48ωρη απεργία κρίθηκε παράνομη από το πρωτοδικείο Πειραιά

Παράνομη κρίθηκε από το πρωτοδικείο Πειραιά η 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία του ναυτικού προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας. Την απεργία κήρυξε η εκτελεστική ... Διαβάστε περισσότερα
«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: 2.827 αιτήσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: 2.827 αιτήσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Μέσα σε 20 λεπτά εξαντλήθηκαν τα κονδύλια του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων. Σύμφωνα ... Διαβάστε περισσότερα
«Βόμβες» Σύψα για το άνοιγμα σχολείων – Έκτακτη σύσκεψη μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

«Βόμβες» Σύψα για το άνοιγμα σχολείων – Έκτακτη σύσκεψη μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Η εκτόξευση των κρουσμάτων στην Αττική -σήμερα ήταν 409 από τα 858 που ήταν σε όλη τη χώρα- προβληματίζει έντονα τους επιστήμονες, που προσανατολίζονται σε νέα, έκτακτα μέτρα, ενδεχομένως των δύο εβδομάδων. Αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπε ο καθηγητής Σύψας.