Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ίμια: “Ένταση” και τουρκικά πλοία στην περιοχή! “Δεν πλησιάζουν οι Έλληνες” – video

Ίμια
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Για μια ακόμη φορά, σκηνικό έντασης “στήνεται” από… Τουρκία μεριά ενόψει της “μαύρης” επετείου για τα Ίμια.

Όπως… κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι Τούρκοι “στήνουν” σκηνικό έντασης μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη μαύρη επέτειο από τα Ίμια.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει ένας καταιγισμός δημοσιευμάτων από τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά δίκτυα της Τουρκίας (σ.σ. όπως η Hurriyet, το CNN Turk, η Milliyet και η Sabah). Τονίζουν πως από το απόγευμα της Δευτέρας, 28.01.2019, στα Ίμια εστάλησαν τρία θωρηκτά πολεμικά πλοία και μια τουρκική ακταιωρός προκειμένου να περιπολούν τη μικρή νήσο και να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις».

Όπου… «ελληνική πρόκληση», τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης εννοούν την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων.

Και φέτος σκηνικό έντασης στα Ίμια…

Τηλεοπτικά συνεργεία της Τουρκίας έχουν ήδη στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» την περιοχή.

Στα δημοσιεύματα, μάλιστα, τονίζεται ως επιτυχία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ότι τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου -ημέρα που το 1996 ξεκίνησαν τα γεγονότα, με την υποστολή της τουρκική σημαίας στα Ίμια, «οι Ελληνες δεν πλησίασαν».

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Sabah, που ξεκινά ως εξής: “Έλληνες αξιωματούχοι, που κάθε χρόνο πετούν στεφάνι στα Ίμια. δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες φέτος. Με αφορμή την 23η επέτειο, τρία πολεμικά πλοία κι ένα σκάφος της ακτοφυλακής περιπολούν στην περιοχή και “εκφοβίζουν” τους Έλληνες στρατιώτες“.

Δείτε το

Ίμια

Δείτε σχετικό βίντεο

Τα ειδησεογραφικά δίκτυα της Τουρκίας, μάλιστα, σημειώνουν ότι τα μέτρα ασφαλείας θα συνεχιστούν και θα συμμετάσχουν, πέραν του Πολεμικού Ναυτικού, και δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ).

«Κάθε χρόνο οι Έλληνες επισκέπτονται τα Ίμια για τη ρίψη στεφάνων. Φέτος δεν τα κατάφεραν» αναφέρει, ενδεικτικά, το παρακάτω tweet στο… πνεύμα της Sabah.

Δείτε το

Με πληροφορίες από: sabah.com.tr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις