Ελλάδα

Ίμια: Οι δραματικές στιγμές στο ελληνικό πλοίο κατά τη διάρκεια της επίθεσης των Τούρκων

- Ανατριχίλα προκαλούν τα όσα συνέβησαν στο ελληνικό πλοίο το βράδυ της Δευτέρας (12.02.2018) στα Ίμια - Σοκαρισμένοι οι άντρες του ελληνικού λιμενικού είδαν το τουρκικό πλοίο να έρχεται με φόρα... καταπάνω τους - Η μαρτυρία ενός μέλους του πληρώματος είναι συγκλονιστική! "Οι Τούρκοι ήθελαν νεκρό. Αν μας είχε πετύχει στη μέση θα είχαμε θύματα - Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή του εμβολισμού του ελληνικού σκάφους από τους Τούρκους έδειξε στο ΝΑΤΟ ο Πάνος Καμμένος

Ήταν Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου του 2018 και το ρολόι έδειχνε 23:40, όταν 27 άνδρες του ελληνικού Λιμενικού “πρωταγωνίστησαν” στο θρίλερ στα Ίμια… Νόμιζα ότι θα είναι μία απλή περιπολία όπως τόσες άλλες… όμως έκαναν λάθος.

Εκείνο το βράδυ θα ήταν ιδιαίτερα “θερμό”, καθώς τουρκικό πλοίο προσπάθησε να εμβολίσει το ελληνικό πλοίο “ΓΑΥΔΟΣ”!

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί… ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι Τούρκοι έχουν βάλει στο “μάτι” το Αιγαίο και θέλουν να διατηρήσουν την ένταση… στο τέρμα!

Η συγκλονιστική μαρτυρία

Τα δραματικά λεπτά πάνω στο πλοίο περιέγραψε ένα μέλος του πληρώματος στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News στο E. “Ήμασταν περιπολία στο ένα μίλι. Στο ρελαντί. Τους είδαμε που έρχονταν με ταχύτητα προς τη μεριά μας. Είχαμε εντολή για διακριτική παρακολούθηση. Ήταν μακριά και πιστεύαμε ότι θα “έκοβαν” ή θα άλλαζαν πορεία την τελευταία στιγμή όπως κάνουν συχνά.

Όμως αυτή τη φορά δεν έκοβαν, ερχόντουσαν κατά πάνω μας. Μας είχαν κεντράρει. Οι περισσότεροι από το πλήρωμα ήταν στη γέφυρα και την υπερκατασκευή. Εμείς τους φωνάζαμε ακολουθώντας τις οδηγίες: “Είστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα! Απομακρυνθείτε!” Τουλάχιστον 5 φορές ειδοποιήσαμε. Δεν λάβαμε καμία απάντηση. Συνέχιζαν να πλησιάζουν με ταχύτητα. Στα 50 μέτρα καταλάβαμε ότι δεν θα κόψει“.

Ο κυβερνήτης του ΠΑΘ 090 φωνάζει: “Πρόσω όλα! Πάσει δυνάμει!”. Τότε το 100 μέτρων βαρύ σιδερένιο σκαρί της τουρκικής ακτοφυλακής έπεσε με δύναμη πάνω στο πλωτό του λιμενικού. Ο κυβερνήτης δίνει αμέσως διαταγή. “Στο μηχανοστάσιο γρήγορα! Δείτε αν βάζουμε νερά”. 

“Μας βρήκε στα αριστερά. Ξήλωσε όλο το κατάστρωμα… Μας ρώτησαν αν μπορούμε να πλεύσουμε μέχρι τη Λέρο, απαντήσαμε θετικά και στην συνέχεια αποχωρήσαμε από το σημείο. Ήταν και το 060 στην περιοχή αλλά ήθελαν να χτυπήσουν το μεγάλο… Ήθελαν νεκρούς! Αν μας είχε πετύχει στην μέση θα είχαμε θύματα. Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά” περιγράφει με κομμένη την ανάσα το μέλος του πληρώματος.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στα χέρια του βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το ελληνικό πλοίο. Αυτό, μάλιστα, το βίντεο που καταγράφει καρέ – καρέ τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου από το τουρκικό στα Ίμια, έδειξε ο Πάνος Καμμένος στο ΝΑΤΟ.

Δείτε την συγκλονιστική μαρτυρία του μέλους του πληρώματος στο βίντεο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Ουρές χιλιομέτρων την Τρίτη
16
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 10
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
44