Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ίμια: Τα τουρκικά ΜΜΕ σπέρνουν τον πανικό και… “βλέπουν” ένταση [vid]

Ίμια: Τα τουρκικά ΜΜΕ σπέρνουν τον πανικό και… “βλέπουν” ένταση [vid]

“Χάος” επικρατεί τις τελευταίες ώρες καθώς τα τουρκικά ΜΜΕ “δημιουργούν” νέα επεισόδια και ένταση στα Ίμια, ενώ η Αθήνα λέει ότι όλα είναι καλά. Σήμερα (08.02.2017), τα τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι σημειώθηκε νέο επεισόδιο. Η αγορά πυραύλων S-300 προκάλεσε σύγχυση στην Τουρκία.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής ξεκίνησε με ταχύτητα από την Καλόλιμνο, και πέρασε από τις βραχονησίδες Ίμια. Πέρασε κοντά από το Φαρμακονήσι και μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Εκεί, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά μέσα, τα τουρκικά πλοία το καταδίωξαν.

Νέα ένταση στα Ίμια: Καταδίωξη σκάφους του Λιμενικού από Τούρκους [vid]

Ένα από τα τουρκικά πλοία μιλώντας στον ασύρματο κάλεσε το σκάφος να αποχωρήσει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Όταν δεν συνέβη το τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής με τα διακριτικά TTCG – P 1203 άρχισε να τα καταδιώκει.Το περιστατικό σημειώθηκε στις 14.55 (13.55 ώρα Ελλάδας) και η καταδίωξη διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.

Πηγές από το Γενικό Επιτελείο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν πάντως ότι δεν έχει καταγραφεί σχετικό επεισόδιο από πλευράς των ελληνικών αρχών, ενώ σε ένα βίντεο που προβάλλεται σε τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, δεν περιέχεται κάποια καταδίωξη, αλλά δραστηριότητα σκαφών στην περιοχή των Ιμίων.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία δεν έχει πάρει με καλό μάτι την αγορά πυραύλων S-300, της Αθήνας. Τα τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν την Αθήνα ότι θα χρησιμοποιήσει τους πυραύλους για να κάνει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε